Как да боядисаме яйца с коприна

Как да боядисаме яйца с коприна
Снимка: netinfo

Всяка година, преди Великден, си обещаваме, че тази година ще бъдем много креативни по отношение на украсата на яйцата и всяка година, точно около Великден, ги оцветяваме по съвсем обикновен начин.

Нека тази година разбием създаденото статукво с тази интересна техника за боядисване на яйца без абсолютно никаква боя за яйца. Всичко, което ви е необходимо, е цветна коприна!

Да, точно така!

За целта ще са ви необходими само яйца, стари копринени вратовръзки, бял памучен плат и метални връзки.

Как точно се случва "магията"?

Първо да обобщим накратко за материалите: ако вашата половинка има стари копринени вратовръзки, които вече не носи, използвайте тях. Ако пък нямате под ръка подходящи, използвайте всякаква друга непотребна копринена материя. Копринени вратовръзки, и то на много изгодна цена, можете да откриете и в магазините за дрехи втора употреба.

Белият памучен плат би могъл да бъде от стара калъфка за възглавница, чаршаф или нощница.

Снимка: netinfo

Нарежете вратовръзките на парчета - такива, които свободно биха могли да покрият повърхността на едно нормално яйце. Същото сторете и с памучния едноцветен плат.

Обвийте яйцата с копринения плат, така че лицевата страна на вратовръзката да гледа към черупката на яйцето. Завържете и закрепете обвивката с помощта на метална връзка, както е показано на снимката.

Снимка: netinfo

Направете това с всички яйца, които сте замислили да боядисате чрез тази техника.

Снимка: netinfo

След като яйцата вече са обвити един път от коприната, следва да ги обвиете още един път - този път с белия памучен плат. Покрийте всички птичи продукти по същия начин.

Снимка: netinfo

Сварете обвитите яйца по обичайния начин, като добавите във водата и оцет, а когато са готови, ги оставете да изстинат и да се охладят.

Внимателно свалете първо външната обвивка, а после и самата коприна.

Снимка: netinfo

Ще се изумите как шарката на вратовръзката се е отпечатала върху черупката на свареното яйце. Колкото повече различни цветове и орнаменти има коприненият плат, толкова повече варианти за пъстри яйца ще имате вие.

Снимка: netinfo

Необходимо е да поясним, че тази страхотна техника ще се получи единствено в случай, че използвате материи, които са изцяло копринени. Всякакъв друг текстил с примеси няма да бъде подходящ за целта.

Снимка: netinfo

Снимка: netinfo

Ето че прекрасните "копринени" яйца са готови и могат да бъдат поставени на видно място в дома, където да събират овациите и възхищенията на цялото семейство и близките, които ще ви гостуват в празничните дни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти