Как да създадем коледна атмосфера без много усилия

Коледата е възможна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Понякога от прекалената организация и планиране на коледните празници съвсем забравяме, че не е никак лошо и да сме малко по-спонтанни, за да прекараме пълноценно време с хората, на които държим, а не да го губим в безконечни приготовления.

Затова не си създавайте излишни главоболия, а си помислете как да уплътните празничните дни с минимално присъствие на стрес и максимално приятни и забавни моменти.

* Понякога и семплостта си има своите преимущества. Така че красива фруктиера пълна с различни плодове или купа, в която сте поставили разноцветни топки за елха, ще придадат свеж нюанс в домашната атмосфера. Подредете няколко коледни картички върху шкафа, рафтовете на секцията или над камината.

* Свещите създават чуден уют, така че ги палете смело с условието, че предварително ще обезопасите местата от палавите ръце на децата вкъщи.

* Заредете добре хранителните запаси от ядки, бисквити и сладки, защото по празниците доста често идват непредвидени гости.

* Потърсете приятна радиостанция с разнообразна плейлиста от песни, вместо да губите часове в сваляне на музика от интернет.

* Прекаленото суетене около избора на тоалет може да ви скъса нервите и накрая да се спрете на най-неподходящата дреха. Изберете нещо по-семпло, но акцентирайте вурху ефектните аксесоари и грим.

* За по-забавен и изненадващ сюжет може да поставите подаръците и картичките на различни места из дома ви, за да могат вашите близки сами да ги открият, а не да им ги давате на ръка.

* Внимавайте с кулинарните експерименти, а най-добре заложете на сигурна и изпробвана рецепта, за да няма после разочаровани и още по-изгладнели гости.

* Не канете повече хора от необходимото, защото това автоматично означава още домакинска работа за сметка на така бленуваните мигове почивка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти