Как да се справим с хвърчащите коси

Да се справим с хвърчащите коси
Снимка: netinfo

Много жени се сблъскват с проблема на наелектризираната коса. Има няколко начина да се справим с този неприятен ефект, който разваля прическата ни.

Като начало не прекалявайте с миенето на косата. Освен ако не е крайно наложително, не мийте косата си всеки ден. Това води до изтъняване на косъма и на измиване на натуралното омазняване на скалпа. Резултатът е сухота, усещане за дискомфорт, а много често и сърбеж и отделяне на малки кожички, приличащи на пърхот.

Мийте косата си на два или три дена и не забравяйте да използвате балсам. Тънкостта с него е, че не бива да прекалявате с дозата, защото това може да доведе до прекаленото омекване и по-лесното наелектризиране на косъма.

Също така, нанасяйте балсам само върху средата и краищата на косата, не втривайте в корените, тъй като това ще доведе до доста по-бързо омазняване.

Друг фактор за наелектризирането на косата е разресването с гребен или четка. Те много често вдигат косата ни във въздуха. Бързо решение е да намокрите леко гребена или четката и да разрешите.

Още един вариант е да ползвате кристали или продукт, който ще ви помогне да укротите косите и да им предадете нужната форма.

Най-лесният начин да се справите с наелектризираната коса, когато нямате време да се занимавате с прическата си, е да я вържете високо на главата с ластик, стига, разбира се, косата ви да е достатъчно дълга. Ако не е, може да я приберете с фиби.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти