Защо американските дизайнери мразят Кейт Мидълтън?

Херцогинята не слага повече от три цвята по себе си
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лилия Огнянова

Кейт Мидълтън се превърна в една от най-знаковите личности на нашето време, особено след като се омъжи за принц Уилям на голяма, красива и традиционна кралска сватба. От момента на обявяване на годежа, всички сякаш полудяха по Кейт - непрекъснато се обсъждаше нейния външен вид, поведение, нароиха се редица спекулации че дължи красотата си на пластична хирургия, или напротив - не е достатъчно бляскава и красива, за да стане принцеса, че ще я сполети нещастната участ на Даяна и какво ли още не.

Като една истинска дама обаче, Кейт подмина всичката шумотевица около себе си и продължи да се усмихва широко на всички без да коментира каквото и да било.

Истина е, че сватбата на Уилям за обикновено момиче без благородно потекло, се прие невероятно добре от цялото общество и Мидълтън стана любимка на народа. Дори на сватбата им Уилям сякаш имаше второстепенна роля и трябваше просто да се появи до Кейт, а всички очи и въздишки бяха насочени към нея.

От тогава насам Кейт Мидълтън, или принцеса Катрин, херцогиня на Кеймбридж, както трябва да се нарича сега, е всеобща любимка, и се следи всяка нейна стъпка. Особено важен стана начина й на обличане.

Каквото и да облече Кейт, на следващия ден то се разпродава от магазините, а пазарите се наводниха с копия на нейните скъпи и маркови тоалети. Всяка жена иска да попие малко от стила и красотата на Кейт, затова се стреми да наподобява стила на принцесата.

Съпругата на Уилям обаче не се мисли нито за моден диктатор, нито за нещо подобно, а продължава сама да си избира дрехите, да не си сменя любимата си прическа и да носи все същия грим.

И именно за грима първо бе разкритикувана - Вивиан Уестууд заяви, че Кейт използва прекалено много черен молив за очи, който я кара да изглежда стара.

Дизайнерите в САЩ обаче си позволиха да оплюят целия външен вид на херцогинята. По време на официалното посещение на Кейт и Уилям в САЩ, някой от тях каза, че ако на Мидълтън й бъде отнет кралския статус и тръгне да се разхожда по улиците на Ню Йорк, никой не би я погледнал втори път, защото е безлична.

Лиз Джоунс, журналист и коментатор на Дейли мейл (Dailymail.co.uk), коментира това явление като посочи причините, защо Кейт не се харесва на американските дизайнери.

Основната причина е, че според законите в света на модата изобщо не е нужно да си красив или стилен, за да бъдеш икона и любимец на дизайнерите висша мода. Нужно е само да купуваш и носиш всичко най-скъпо, ново и неудобно, колкото и безумно смешно да е то. Пример - Лейди Гага.

Само че, Кейт е вече част от кралския двор и от нея се очаква определен начин на поведение и на обличане. Етикетът трябва да се спазва, а и самата херцогиня не дава вид като да иска да променя стила си. Освен това тя сякаш е оперирана от онова студено изражение, характерно за моделите на висша мода, което така се харесва на дизайнерите. Най-добрият аксесоар, който Кейт има, е широката й и искрена усмивка и именно това, че се държи като обикновена жена.

Добре е да има повече известни и влиятелни жени като Кейт, който да покажат как модата се крепи изцяло на субективно лично усещане и всеки трябва да се осланя да вътрешното си усещане за стил, а не да облича всичко, което му се представи като много модерно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти