Защо красотата е грозно качество

Колин Фърт и Хелена-Бонъм Картър по време на миналогодишния кинофестивал в Берлин, състоял се през февруари 2011 г.
Снимка: Getty/Guliver

51-годишният британски актьор Колин Фърт споделя, че в съвременното общество не е лесно да си красив, тъй като по презумпция се озоваваш в графата на глупавите персони.

Носителят на "Оскар" през 2011 г. за филма "Речта на краля" ("The King's Speech") също е смятан за една от доста привлекателните личности в Холивуд.

"Много често категоризираме хората като празноглави заради техния притегателен вид, а всъщност ние дори не ги познаваме", споделя Фърт пред медиите на Острова.

Той е на мнение, че болшинството от красиви лица в киното трябва да работи двойно повече, за да докаже, че има и талант освен визия.

"Преди години красотата бе привилегия, а днес се е превърнала в нещо плоско и повърхностно. Ако някой има професорска титла, но изглежда като персонаж от "Спасители на плажа", моментално ще бъде заклеймен, защото повечето мъже и жени не обичат по-умните и добре изглеждащи от тях индивиди да им се изпречват на пътя", разсъждава талантливият актьор.

Колин допълва, че въпреки неговия безспорен професионален успех, родителите му никога не са били особено щастливи от избора на синът им да се занимава с кино.

"Баща ми е преподавател по история и би се зарадвал истински само, ако ме види да играя в произведение на Шекспир", разказва Фърт.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти