За силата на духа и любовта към живота

За силата на духа и любовта към живота
Снимка: netinfo

Християн Немски

Годината е 2007-ма, денят – празникът на влюбените (14 февруари). И някак си по ирония на съдбата, докато голяма част от света пулсира в любовна еуфория, за едно 7-годишно американско момиче животът се обръща с главата надолу, а безгрижните детски дни изглежда сякаш безвъзвратно ще останат в миналото.

Вече пет години Талия Джой Кастелано не губи нито за миг своя кураж за живот, въпреки тежката борба с невробластомата (рак на нервната тъкан). Докато връстниците й са в класната стая, тя лежи в болничното легло за поредния курс на химиотерапия. Казват, че едно зло не идва само, което напълно се оправдава в случая на Талия, тъй като от няколко месеца е диагностицирана и с ранен стадий на левкемия.

"Предстои ми трансплантация на костен мозък, но не знам дали ще се съглася да я направя след безбройните интервенции и операции, на които бях подложена досега. Казват, че без нея ми остават четири месеца живот, но и така да е – по-добре да ги изживея пълноценно, а не надупчена с хиляди игли и тръбички", разказва смело тя.

Това изпито от болестта момиченце обаче говори с увереността, мъдростта и интелекта на доста разсъдлив зрял човек, а здравината на нейния дух е непоклатима.

"Не харесвам перуките, все едно не съм аз, когато ги нося. От самото начало на моето заболяване исках да не прикривам нито една негова следа", допълва Талия.

Почти няма медия отвъд океана, която да не е публикувала историята на това невръстно дете и не защото е единичен случай, а поради факта, че ни учи да приемаме живота такъв, какъвто е и да се радваме на всеки момент от него, дори и да сме абсолютно наясно колко близо е краят му.

"Никое дете на заслужава такива ужасни страдания, но не мога да отрека, че ракът ми донесе и доста позитиви. Непрестанно успявам да вдъхновя толкова много хора и да правя онова, което най-много харесвам", разсъждава Талия.

Всъщност от известно време насам тя поддържа собствен видеоканал в "Ю Тюб" ("YouTube"), в който показва различни начини за гримиране или споделя ситуации и мисли от своето всекидневие.

На този етап Талия има над 115 000 последователи в "Ю Тюб" и 35 000 във "Фейсбук" ("Facebook").

"Гримът е моята своеобразна перука и обожавам да се изразявам чрез неговите средства. Правя тези видеоклипове за забавление и се радвам, че хиляди деца, жени и мъже споделят моите виждания, чувстват се по-красиви чрез тях и оценяват нещата, които върша", коментира младото момиче.

Талия посреща с усмихнато лице всеки един ден от едва започналия си живот, който прекалено бързо стигна до своя край. Въпреки това е изключено да срещнете самосъжаление в топлите й очи.

"Каквото и да се случи оттук нататък, аз изживях невероятно житейско пътуване и съм благодарна на всичко, което то разкри пред мен", завършва Талия.

Ние пък й пожелаваме нейната мечта да стане професионален гримьор на холивудските знаменитости наистина да се осъществи :)))

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти