В името на живота: Поредна операция за Анджелина Джоли

Анджелина Джоли
Снимка: Getty/Images

Лилия Огнянова

Преди две години Анджелина Джоли се подложи на пълна мастектомия (оперативно премахване на гърдите).

Сега тя официално обяви, че преди седмица е премахнала напълно яйчниците и фалопиевите си тръби, което значи, че на 39 години вече е в менопауза.

Актрисата предприе тези действа след като се оказа, че има 87% опасност от развиване на рак на гърдата и 50% на яйчниците.

През 2007 г. майката на Джоли загуби борбата с рака. Анджелина прие тежко смъртта на майка си, изпадна в тежка депресия, отслабна още повече, но в един момент реши, че трябва да вземе нещата в свои ръце. Тя сподели, че се е подложила на специализирани изследвания, които са имали за цел да установят опасността от това самата тя да развие рак, след като болестта я има в семейството ѝ, а се знае, че е наследствена, особено по майчина линия.

След като резултатите показали толкова високи проценти на опасност, Джоли е решила да не позволяла на рака да я застигне и да предотврати опасността чрез незабавна оперативна намеса.

Казах си, че трябва да бъда спокойна, че нямам причина да се плаша и да се притеснявам, че няма да видя децата си пораснали и да се запозная с внуците си“, споделя актрисата.

На 39 години тя вече е в менопауза и няма да може да има повече деца, но пък към момента заедно със съпруга си Брад Пит имат шест – три осиновени и три биологични.

Актрисата споделя, че разкрива толкова много за личния си живот и здравословното си състояние, за да даде сила и кураж на колкото се може повече жени по света да се преглеждат редовно, да не занемаряват грижата за себе си и най-вече – да не се страхуват да се оперират, когато това се налага и ще спаси живота им.

Вижте още:

 Как е изглеждала Анджелина като булка
 Анджелина Джоли с голямо признание
 Анджелина Джоли – с рицарско звание

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти