Бритни Спиърс вече е в отбора на 30-годишните

Бритни Спиърс по време на тазгодишните американски награди на MTV заедно с приятеля си Джейсън Трауик
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Християн Немски

Точно преди 30 години на 2 декември 1981 г. в затънтеното градче Кентууд, щата Луизиана проплаква едно нищо неподозиращо момиченце, което днес притежава състояние от 150 млн. долара и куп музикални награди. Но преди да се стигне до тази щастлива развръзка, Бритни Спиърс полага доста къртовски труд в преследване на голямата сцена и слава. Водеща роля в постигането на звездния й статус изиграва нейната майка Лин, която записва Бритни на всякакви вокални и балетни уроци още преди да е навършила 3-годишна възраст.

Дъщеря й печели детските конкурси за таланти с лекота, но много бързо родният малък град започва да oтеснява за нейните амбиции. Затова, без много, много да му мислят през 1988-ма заедно със своята майка, те се отправят към Атланта, където се провежда кастинг за телевизионното риалити шоу Тhe Mickey Mouse Club, продуцирано от студията на Уолт Дисни. За съжаление крехката 8-годишна възраст изиграва лоша шега на Бритни и тя не е избрана сред финалистите на предаването с мотивите, че е прекалено малка.

Този отказ обаче ни най-малко не отчайва нея и амбициозната й майка, а решението е да заминат за Ню Йорк, където бъдещата тийн сензация да продължи с курсовете по танци и пеене, но на доста по-професионално ниво. В Голямата ябълка тя получава и роли в бродуейски мюзикъли, а през 1992-ра най-накрая е одобрена и за участие в песенния формат The Mickey Mouse Club. Освен за нея това издание се оказва трамплин и за имена като Джъстин Тимбърлейк и Кристина Агилера.

Оттук нататък звездният път на Бритни леко се прояснява и след безброй откази за прослушвания от звукозаписни компании, през януари 1999-та, 17-годишната американка вече се радва и на своя дебютен албум Baby One More Time. Вече нищо в живота на певицата няма да е същото, защото за отрицателно време албумът достига челните места в редица световни класации, а продажбите му надхвърлят 10 млн. копия.

Следват турнета, десетки корици на списания, а през 2000-та без почти никаква пауза на бял свят излиза и вторият неин албум Oops!...I Did it Again. Същият отчита приходи от 40 млн. долара, а през 2001-ва Спиърс става рекламно лице на "Пепси" за сумата от 8 млн. долара. В този период вече е факт и връзката й с Джъстин Тимбърлейк, а мис Спиърс никак не си губи времето, защото третият й албум Britney е на пазара само година след Oops!...I Did it Again. През 2002-ра списание "Форбс" (Forbes) пък я обявява за най-влиятелната световна знаменитост. Същата година с Джъстин се разделят, а през 2003-та вече е готов и четвъртият й студиен албум In the Zone. И той както предишните се радва на милионни продажби, от което банковата сметка на Бритни не спира да набъбва.

До този момент животът на Бритни абсолютно припокрива нейния имидж на поп принцеса, защото всички медии я "короноват" с тази титла още от самото начало на кариерата й.

През януари 2004-та Бритни прави малко неочакван завой в своя личен живот, омъжвайки се за приятеля си от детинство Джейсън Алекзандър в Лас Вегас. Бракът с него продължава точно 55 часа, а само няколко месеца по-късно - през юли 2004 г. тя се сгодява за танцьора Кевин Федърлайн, когото е срещнала само десет седмици по-рано.

На 14 септември 2005-та Бритни ражда своя първи син Шон, а точно година по-късно проплаква и бебе номер две в лицето на синът й Джейдън. Само след два месеца изпълнителката подава молба за развод, а като довод тя изтъква прекалено големите несъвместимости в нейния характер и този на Кевин.

Следват доста бурни моменти за Бритни, която става непрестанен посетител в психиатрични клиники заради алкохолна и наркотична зависимост. Въпреки проблемния й личен живот, тя успява да издаде своя пети самостоятелен албум Blackout през октомври 2007-ма. Той също оглавява класациите, но не с такава продължителност и успех, както предишните нейни проекти. Живите й сценични изпълнения са доста вяли, а изтощеният вид на певицата не може да бъде скрит дори и с помощта на тонове грим.

През януари 2008-ма попечителството на нейните синове е поверено на бившият й съпруг Кевин Федърлайн, след което Бритни изпада в страхотен нервен срив и отново постъпва в болница. Безоблачният живот на поп принцесата сякаш безвъзвратно си е отишъл. Но кариерата пак се оказва на нейна страна, защото същата година тя печели три статуетки от американските награди на MTV.

Шестият албум на Спиърс носи името Circus и е реализиран декември 2008-ма, а световното турне по неговото промотиране носи на певицата приходи от 131 млн. долара. Явно, спокойствието и успехът в живота на изпълнителката отново излизат на преден план, а през май 2010-та тя разкрива, че поддържа любовни отношения със своя агент Джейсън Трауик.

В момента изпълнителката отново е поела на път, за да представя седмия си албум Femme Fatale, a едноименното световно турне ще завърши на 10 декември тази година с концерт в Пуерто Рико.

По всичко личи, че певицата най-накрая отново е поела вярната посока както в професионален, така и в личен план, а ние й пожелаваме да не променя този курс още дълги, дълги години. Честит рожден ден, на тийн сензацията, която сякаш най-после се научи да се държи като зряла жена.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти