„Тя светеше прекалено ярко за този свят.“ - красивите мисли на вечната Емили Бронте

„Тя светеше прекалено ярко за този свят.“ - красивите мисли на вечната Емили Бронте
Снимка: netinfo

Емили Джейн Бронте е родена на 30 юли 1818 г. в Торнтън. Тя е една от най-популярните английски писателки, позната най-вече с единствения си роман „Брулени хълмове“. Творбите си подписва с псевдонима Елис Бел.

Макар да е единственото ѝ произведение, „Брулени хълмове” е абсолютна класика в англоезичната литература. Романът е адаптиран няколко пъти за големия екран. Нейните сестри Ан и Шарлот също са били писателки и дават своя авторски принос в книжната английска култура.

След като брат ѝ умира от туберкулоза през септември 1848 г., и Емили е поразена от опасната болест. От записките на Шарлот разбираме подробности за нейното състояние. Тя пише, че от ден на ден Емили става все по-слаба. Становището на лекаря за болестта ѝ е неясно. Пробва лечение с различни медикаменти, но без особен резултат. Шарлот добавя, че единственото, което може да направи, е да се моли на Господ за спасение и подкрепа.

По обед на 19 декември 1848 г. състоянието на Емили се влошава. Тя умира в същия ден в къщата си в Хауърт. Днес нейният дом е превърнат в музей.

Емили не успява да види огромния успех, на който се радва единственият ѝ роман „Брулени хълмове”.

Днес искаме да ви припомним едни от най-красивите цитати от "Брулени хълмове":

Към галерията с цитатите >>>

Вижте още:

 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти