Тенис звездата на България на 31: честит рожден ден, Гришо!

На 16 май рожден ден празнува българският тенисист Григор Димитров!

Григор е роден през 1991 г. в Хасково. Баща му Димитър Господинов е треньор по тенис, а майка му Мария е спортна учителка и бивша волейболистка. За първи път хваща ракета, когато е на 3 години, а от 5-годишна възраст започва да играе редовно в родния си град.

Григор Димитров: 10 любими кадъра

В ранните му години за неговата подготовка се грижи баща му, но след като доказва таланта си на турнирите за юноши става ясно, че той ще трябва да се развива в други условия. Едва на 16 години Григор прави своя избор и се отдава на професионалния спорт.

Григор Димитров е носител на шампионските титли на Уимбълдън и Откритото първенство на САЩ през 2008 г. за юноши. В професионалната си кариера е спечелил 8 титли от Световния Тур на ATP (Асоциацията на професионалните тенисисти), като най-значимите от тях са на турнирите от финалния Мастърс в Лондон и Мастърс 1000 в Синсинати. За първи път се изкачва в Топ 10 на световната ранглиста през юли 2014 г. На 20 ноември 2017 г. достига до своето върхово постижение, 3-то място сред най-добрите тенисисти в света. 

Вижте интервю с Григор Димитров ТУК >>>

Любимите му настилки са хард (твърда) и трева.

 

I'm having a good day, are you?🙃

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on

В края на 2012 г. се появяват слухове за връзка между Григор Димитров и руската тенисистка Мария Шарапова. Те потвърждават това на Мутуа Мадрид Оупън 2013, турнир, в който Димитров побеждава за пръв път в своята кариера тогавашния номер едно в световната ранглиста Новак Джокович. През юли 2015 г. двамата се разделят.

Според някои медии в края на 2015 г. Григор Димитров е започнал връзка с Никол Шерцингер, като информацията се потвърждава през следващата година. Двамата се разделят през 2019 г.

През ноември 2020 руската красавица Лолита Османова е забелязана в ложата на Гришо по време на турнира във Виена и бързо привлича медийното внимание. Дъщеря е на руския олигарх в енергийния бизнес Елдар Османов, който е от кавказката република Кабардино-Балкария. Подобно на много бизнесмени, и той има проблем с руските съдебни власти и по тази причина живее в Монте Карло. А там е домът и на Григор.

Вижте още снимки на руската изкусителка и нейния луксозен начин на живот >>>

Българският тенисист и новата му тръпка се запознават на кортовете на Монте Карло кънтри клуб. Лолита също се опитва да направи кариера в тениса, но прекъсва заради контузии. Миналата година Гришо отпразнува 30-ия си юбилей, завръщайки се в България заедно с нея (прочетете повече ТУК).

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти