Тайно писмо разкрива реакцията на кралица Елизабет след смъртта на Даяна

Тайно писмо разкрива реакцията на кралица Елизабет след смъртта на Даяна
Снимка: Getty/Gulliver

Смъртта на принцеса Даяна бе трагедия, която разтърси целия свят, включително и кралската фамилия. Тогавашното решение на кралицата новината да не бъде оповестена веднага и забраната за открито показване на скръб, срещнаха доста критика, но Елизабет също се е справяла с мъката си по свой начин.

Едно писмо разкрива какви точно са били чувствата ѝ в този тежък период.

Писмото е написано в отговор на съболезнования дошли от лейди Абел Смит, придворна дама, близка на кралицата. По-голямата част от писмото е било напечатано като всички останали, но имало и няколко пасажи, написани на ръка от самата Елизабет.

Писмото попада пред погледа на обществото, след като е продадено на търг след смъртта на лейди Смит през 2005-та година.

"Това е ужасно тъжно, тя е голяма загуба за нашата страна", споделя кралицата в дописаната от нея бележка. 

"Начинът, по който хората реагираха на новината за смъртта ѝ и поведението им по време на службата в Абатството, показват обединение по един много вдъхновяващ начин. Тя щеше да бъде щастлива."

Елизабет пише и за това колко силни са внуците ѝ в този тежък момент: "Уилям и Хари са толкова смели, гордея се с тях."

Кралицата завършва писмото си по емоционален начин и разкрива как наистина се чувства след трагичния инцидент: "Отворих първо твоето писмо, чувствата ми са много смесени, всички преживяхме нещо ужасно.", споделя Елизабет.

Кралицата и останалите членове на кралското семейство бяха критикувани много пъти заради факта, че не са показали достатъчно емоции след новината за смъртта на принцеса Даяна, но това писмо показва, че със сигурност е имало тъга и чувство на загуба, но са останали скрити от обществото.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти