Секссимволът на българското кино - Владо Карамазов на 42!

Секссимволът на българското кино - Владо Карамазов на 42!
Снимка: NOVA

Днес един от най-обичаните български филмови и театрални актьори навършва 42 години!

Владимир Карамазов е роден на 27 април 1979 г. в София. Рожденото му име е Владимир Александров.

Завършил е актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Надежда Сейкова през 2002 г. През същата година се присъединява към трупата на Народен театър „Иван Вазов“. Получава артистичния псевдоним Карамазов от режисьорката Лилия Абаджиева за ролята на Ромео.

Участва в постановката на Театър 199 „Рибарят и неговата душа“ по Оскар Уайлд, режисьор Мариус Куркински, която се играе повече от 10 години и има над 200 изиграни представления.

През 2010 и 2013 г. постановката „Казанова – реквием за любовта“ с Карамазов в ролята на Казанова обира аплодисменти от публиката във Франция на театралния фестивал в Авиньон и театри в Париж. Актьорският талант на актьора е признат от публика и критици.

владо карамазов
Снимка: NOVA

След повече от 10 години като актьор в повече от 25 театрални постановки и участия в телевизионни предавания, филми и сериали, през 2013 г. Владимир Карамазов заедно с най-добрите си приятели Захари Бахаров и Юлиан Вергов създава продуцентската компания „Three Bears Entertainment“, чийто първи и успешен проект е постановката „Арт“ на Ясмина Реза, копродукция със Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Постановката се посреща с аплодисменти от публиката, както и от критиците. След премиерата ѝ през април 2013 г. тримата приятели правят турнета в страната.

Владо Карамазов: „Красивите хора са постоянно подценявани”

От 2014 г. досега Владимир Карамазов е посланик на „Нощта на театрите“, част от инициативата „Европейска нощ на театрите“.

През 2017 г. Владимир Карамазов участва като лектор в „Ideas Rearranged - StartUP Conference 2017“, където разказва за комуникационната стратегия на „Три Беарс Ентъртеймънт“ и някои от най-успешните и ефективни рекламни кампании и проекти на компанията.

владо карамазов
Снимка: NOVA

През 2019 г. Владо влезе в образа на Филип Чанов в „Дяволското гърло“ - български криминален драматичен сериал на Нова ТВ, който разказва историята на криминално разследване на ужасяващи убийства, които се случват в Смолянска област. 

Владимир Карамазов се включва в много благотворителните инициативи, концерти и телетони на УНИЦЕФ („Бъдеще без насилие за всяко дете“ и „Заедно от детската градина“ и др.).

Владо Карамазов: Много държим на това, което правим 

Неговите най-големи хобита са пътешествията, гмуркането и пистовите мотори.

ТЕСТ: Коя героиня от „Дяволското гърло“ си ти? >>>

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти