Нова година – ново начало и нова диета

Нова година – ново начало и нова диета
Снимка: Getty/Images

Хайди Клум има прекрасна фигура, въпреки че е майка на четири деца. Но от друга страна, професията ѝ като супер модел изисква от нея да бъде в топ форма.

Освен с джогинг, Клум споделя, че поддържа тялото си и със специална диета

Тя казва, че е започнала новата година със строга диета от течности. 

Първите седем дена на януари германската манекенка живее само на течности, включващи лимонов сок, кленов сироп и лют червен пипер.

Хайди се е върнала обратно към твърдата храна, но въпреки това менюто ѝ на закуска не е особено богато и включва само твърдо сварени яйца, домати и авокадо.

Пречистващата диета, базираща се само на течности, е любима на много звезди, включително на Бионсе, Деми Мур и Джаред Лето. 

Що се отнася до авокадото в закуската на Хайди Клум, наскоро се оказа, че то намалява усещането за глад между храненията.

Половин авокадо на обяд изпитано задържа чувството за ситост по-дълго.

Изследването сравнява обяд, комбиниран с авокадо, и такъв, в който плодът отсъства. Резултатите показват, че авокадото стимулира чувството за ситост, инсулина в тялото и кръвообръщението.

Учените изследваха 26 души с наднормено тегло. Хората, които с обяда си изяждат по половинка от плода, остават сити в следващите три часа от деня.

"Да не стоим гладни е важно условие, ако сме решили да сваляме килограми. Ето защо е хубаво винаги да се усещаме сити по време на хранителния ни режим.

Освен че е подходящо за диети, авокадото е и много полезно", коментира диетологът Джон Сабат.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти