Нежната сила на българския театър и кино на 37: Радина Кърджилова сподели откровени думи на рождения си ден

Радина Кърджилова на 37 и с откровено послание
Снимка: Георги Андинов, сп. DIVA

Българската актриса Радина Кърджилова днес празнува своя 37-и рожден ден.

Тя отбеляза деня с публикация в Instagram, където придружи своя снимка с думите: „Дали са 37 или 27 или 47, не знам…Знам само , че минах през вълнуващи срещи, срещнах прекрасни хора, които мога да нарека мои близки приятели, минах и през тежки моменти, трудности, прошки…“

С последователите си тя сподели още: 

„Изградих се и бях плътна…и сега се чувствам така …ПЛЪТНА…нямам страх от остаряване, даже напротив, НО имам пълна съпротива от случващото се в държавата ни и от КРАЙНОТО ОТРИЧАНЕ ДЕЦАТА НИ ДА ЖИВЕЯТ В ЕДИН НОРМАЛЕН СВЯТ без войни и натрапване на нестабилното и болно влияние на „хората“, които ни управляват!…Останалото са излишни глупости.“

Рожденичката повдигна завесата на личния си свят, като отбелязва: „Вдишай – издишай дали помага, не знам….знам само, че времето минава толкова бързо, че ще като се обърна само ще виждам снимки…после ще ги бърша с кърпа и ще си спомням как съм седяла с децата , докато Деян има „Орфей“ и съм откраднала малко време за себе си, децата спят…“.

Актрисата завършва с думите: „И да, човек трябва да се радва, че има РД, не защото го има, а защото е роден и има хора, които го обичат. 37. Сега са толкова .
38. Ще видим по нататък.“

Радина Кърджилова се ражда на 17 юни 1986 г. в София, а дебюта си пред камера прави през 2003 г. в „Последният бей на Балканите“. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Пламен Марков и Ивайло Христов през 2009 г.

Малко след това Радина става популярна с първата си телевизионна роля като Сиана в сериала „Стъклен дом“ и като Беки във филма „Тилт“. Снима се и в сериала „Фамилията“ (2013 г.), а сред останалите филми с нейно участие са късометражният „Пустинният бегач“ (2009), „Досието Петров“ (2015), „12 А“ (2017), „Сцени от живота на една актриса“ (2020), „Анна“ (2023) и др.

В театъра започва с постановките „Пухения“ и „Самотния запад“ в Модерен театър, а след това става част от трупата на Театър „Българска армия“. Там играе в постановките „Йерма“, „Декамерон“, „В полите на Витоша“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Portrait by @3inspirit 🙌

A post shared by Radina Kardjilova- Actress (@radinakardjilova) on

По-късно Радина се премества в Народен театър „Иван Вазов“, където можем да я гледаме в представленията „Бащата“, „Любовникът“, „Частици жена“, „Разходка с Гогол“ и т.н. Сред участията ѝ в други театри е Програма Достоевски „Изгонването на бесовете: Идиот“ в Театрална работилница „Сфумато“.

За първото си десетилетие на сцена и пред камера тя се утвърждава със силно присъствие и драматични роли в контраст с крехкия ѝ външен вид. През годините е била рекламно лице на различни марки като Oriflame.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radina Kardjilova- Actress (@radinakardjilova) on

Сред наградите, които печели, са „Икар“ за водеща женска роля за „Танцът Делхи“, 2018 г., и „Аскеер“ за главна женска роля в „Любовникът“, 2019 г.

Актрисата е семейна с колегата си Деян Донков. През 2016 г. се ражда синът им Христо, а на 23 март 2021 посрещнаха и второто си дете - Йоан.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти