Най-известните жени вегани на Холивуд

Мишел Пфайфър се е посветила на веганството от няколко години
Снимка: Getty/Guliver

Холивуд много обича да се вманиачава по различни диети, нови хранителни режими, козметични процедури и какво ли още не.

С вегетарианството нещата стояха по същия начин и много звезди се опитаха да се изкарат вегетарианци, само защото им се струваше, че така ще изглеждат по-модерни.

Има обаче и такива, които вече години наред не хапват месо и са щастливи от избора си. За тях това е начин на живот, а не временна мода.

Причините да се откажат от месото са различни – някои просто не смятат, че то е полезно за тях, други изпитват състрадание към животните.
Представяме ви няколко от най-известните вегетарианки в Холивуд и техният мотив.

Мишел Пфайфър
Мишел е вегетарианка от съвсем скоро и споделя, че се надява вегетарианството да помогне на тялото й да стане по-здрав и издръжливо.

Оливия Уайлд

Оливия не само е вегетарианец, но и веган, тоест – не яде никакви животински продукти. Тя оправдава решението си с това, че не иска да насърчава убийството на невинни животни и дори има свой сайт, в който обяснява с повече подробности философията си.

Порша де Роси и Елън Дедженерис

Двете твърдо спазват вегански режим на хранене и споделят, че са много щастливи от този факт. От 2009 г. насам те са се отказали от всякакви животински продукти и споделят, че това за тях не е жертва, а състрадателен жест.

Натали Портман

Актрисата е преминала от вегетарианство към веганство водена от погнусата от това да ядеш убити животинки. Тя споделя, че е чела различни книги, които разказват как се отглеждат и убиват животните във фермите и това само е затвърдило желанието й да не яде месо.

Алиша Силвърстоун

Актрисата е много горда от факта, че е вегетарианка и дори има издадени няколко книги, на които сама е автор и които посочват различни ползи от това да се откажеш от месото. Към тях са добавени и редица рецепти, които актрисата сама е измислила и тествала.

Аланис Морисет

Певицата е била мотивирана да се откаже от животинските продукти след като надебеляла много сериозно. С помощта на личен диетолог, който й е съставил специален вегански хранителен режим, Аланис сваля всички излишни килограми и в момента изглежда чудесно. От две години насам тя е веган и смята да продължи с диетата и занапред.

Все пак всичко е въпрос на личен избор и предпочитания дали човек ще консумира месо и животински продукти или не.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти