Крис Айзък на 64: изпълнителят на edna от най-романтичните песни на света

Крис Айзък на 64: изпълнителят на edna от най-романтичните песни на света
Снимка: Thinkstock

Той е автор и изпълнител на една от най-незабравимите романтични балади на всички времена - Wicked Game.

Tой е Крис Айзък и днес навършва 64!

Крис има бакалавърска степен по английска литература и комуникации, учи една година в Япония, като млад се боксира в лека полутежка категория и при една от анкетите на американското списание „People" („Хора"), е сред 50-те най-красиви мъже в света. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris Isaak (@chrisisaak) on

Роден е на 26 юни 1956 година в Стоктън, Калифорния.

Страстен почитател е на Рой Орбисън и Елвис Пресли и го имитира в прическата и начина на поведение. През 1980 г. формира групата „Silvertone" и с нея издава едноименния албум през 1985.

Две от песните в албума "Gone Ridin'" и "Livin' for Your Lover" са включени в саундтрака на класическия филм на Дейвид Линч „Синьо кадифе" (1986).

Именно Линч прави Крис Айзък световна звезда, след като включва инструментална версия на неговата песен "Wicked Game" („Порочна игра") във филма от 1990 г. „Диво сърце".

Нататък тръгва приказката – една радиостанция в Атланта, чийто директор е страстен почитател на филмите на Линч, пуска вокалната версия и през февруари 1991 песента става световен хит, който си остава дин-единствен, въпреки че "Blue Hotel" влиза в британската класация и е популярен в България.

Снимка: Thinkstock

В клипа към "Wicked Game" се снима супермодела Хелена Кристенсен. Освен певец и композитор, Крис Айзък се проявява от време на време и като актьор.

Дебютът му на големия екран е през 1988 г. във филма „Женен за мафията", играе главната роля във филма на Дейвид Линч „Туийн пийкс: огън следвай ме", „Малкият Буда", „Мълчанието на агнетата".

През последните години Крис се появява в редица ТВ шоу програми.

От 2001 до 2004 има собствено шоу, през 2009 ТВ каналът „Биографии" излъчва едночасовото му шоу, в което гости са именити поп и рок звезди като „Чикаго", „Смашинг Пъмпкинс", кънтри звездата Глен Камбъл, Майкъл Бубле, Джуъл. Крис живее в залива на Сан Франциско и често яха големите океански вълни, защото е запален по сърфа.

ох на мама
Снимка: Личен архив

Не пропускайте да последвате Ohnamama.bg и във фейсбук и инстаграм!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти