Кои са най-богатите фантастични герои

"Батман" също се нарежда в челната десятка по богатство
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Влиятелното американско списание "Форбс" ("Forbes") представи своята годишна класация, датираща от 2005 г., в която се включват най-богатите измислени герои.

На първо място е драконът Смог от романа "Хобитът" на Джон Толкин, чието състояние се оценява на 62 млрд. долара.

Веднага след него се нарежда диамантеният магнат и вечен съперник на Чичо Скрудж Флинтхарт Гломголд с приходи от своя образ, наброяващи 51,9 млрд. долара. Това означава, че в сферата на комиксите той автоматично отнема титлата "най-богатият паток в света" от миналогодишния победител в класацията Скрудж Макдък.

Трети е д-р Карлайл Кълън (бащата на Едуард Кълън), популярен от вампирската сага "Здрач", чието богатство възлиза на 36,3 млрд. долара.

Следващ в списъка е петролният магнат Джед Клампет от нашумелия през 60-те години на миналия век телевизионен сериал "The Beverly Hillbillies", който е натрупал 9,8 млрд. долара.

Тони Старк, превръщащ се в "Железният човек", е спечелил 9,3 млрд. долара, а разглезеното и богато хлапе Ричи Рич го следва с 8,9 млрд. долара.

Чарлз Фостър Кейн ("Гражданинът Кейн") има солидните 8,3 млрд. долара зад гърба си.

Богаташът Брус Уейн, който нощем облича костюма на "Батман" е припечелил 6,9 млрд. долара, а героят на Том Ханкс Форест Гъмп от едноименния филм се радва "само" на 5,7 млрд. долара.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти