Когато жената, която си мислел за сестра, се оказва твоя майка: тайната в семейството на Джак Никълсън

Джак Никълсън
Снимка: Getty

Джак Никълсън е жива кино легенда, която милиони познават с роли в класики като „Полет над кукувиче гнездо“, „Сиянието“, „Колкото толкова“ и т.н. Освен забележителна кариера, носителят на „Оскар“ има и драматичен личен живот, в който се откроява edna дълго пазена семейна тайна.

Джон Джоузеф Никълсън, както е действителното име на актьора, се ражда на 22 април 1937 г. в Ню Йорк. Той израства в Ню Джърси заедно с Етел Никълсън, собственик на салон за красота, която смята за своя майка.

Бащата на Джак има проблеми с алкохола и напуска семейството, когато Никълсън е още малък. По това време сестрата на бъдещия актьор – Джун, е 19-годишна танцьорка, която се опитва да пробие като актриса.

Когато самият Джак достигна крехката 17-годишна възраст, той се премества в Лос Анджелис, за да търси успеха си. Макар и да не произхожда от привилегирована среда, актьорът полага достатъчно усилия, за да покори върховете на индустрията.

Две десетилетия по-късно, когато е на 37, Никълсън получава телефонно обаждане от журналист на списание Time, което променя живота му. Въпросният репортер работи върху материал за звездата по повод филма „Китайския квартал“ и по време на своето проучване през 1974 г. разбира за семейна тайна, която разкрива пред самия Джак: хората, които актьорът смята за свои родители, всъщност са негови баба и дядо.

Нещо повече – сестра му Етел се оказва неговата биологична майка.

Първоначално холивудската звезда е обидена от твърденията и отказва да им повярва. Другата му „сестра“ Лорейн (която всъщност е леля на Джак) обаче потвърждава слуха по време на емоционален телефонен разговор между двамата.

Джак Никълсън
Снимка: Getty

„Това беше доста драматично събитие, но не беше нещо, което бих нарекъл травматизиращо...Бях доста добре оформен психологически“, казва Джак за узнаването на истината. А тя е следната:

Тъй като Джун е само на 18, когато ражда Джак - и по това време е неомъжена - родителите ѝ решават да отгледат внука си като свое дете, а Джун заема ролята на негова по-голяма сестра.

Колкото до биологичния баща на Никълсън, неговата самоличност и до днес не е категорично потвърдена. Силно се спекулира, че е възможно това да бъде мениджърът на Джун, докато други източници твърдят, че тя не е знаела кой е бащата на детето ѝ.

Джак Никълсън
Снимка: Getty

Уви, когато актьорът разбира всичко това, двете най-близки жени от семейството му вече не са до него. Джун умира от рак през 1963 г., а баба му Етел си отива шест години по-късно, като и двете успяват да опазят тайната до смъртта си.

Актьорът обаче не приема лъжата с горчивина. „Не се налагаше да го обсъждам с тях“, споделя той. „Те бяха мъртви. Аз съм човек, който осъзнава какво чувства. Благодарност. Често съм казвал за тях: ако ми покажете днес някоя жена, която би могла да поддържа тайна, увереност или близост до такава степен, значи това е моят тип жена.“

Духовитите мисли на Джак Никълсън

Прочетете още истории:

 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти