Карл Лагефлед е бил обсебен от котката си

карл лагерфелд
Снимка: Getty

Карл Лагерфелд остава в историята както с таланта си на дизайнер, така и с ексцентричността си.

Дизайнерът никога не се замисля да има деца, но успява да преоткрие нежната си и грижовна страна чрез грижите за котката си.

Ексцентричният творчески директор на "Шанел" се сдобива с бялата си писана през 2011 година като подарък от своята муза - френският модел Баптист Джабикони. Тя веднага се превръща в светска знаменитост, като печели много последователи в Instagram и участва във фотосесии. Казва се Шупет и е далеч по-разглезена от една обикновена домашна котка.

Към галерията >>>

Дизайнерът разкрива, че домашният му любимец винаги вечеря заедно с него:

"Тя не иска да се храни на земята. Затова обядва и вечеря заедно с мен. Има си собствена храна и не докосва моята."

Глезенето на Шупет обаче не свършва дотук. Котето има два iPad-a, като Лагерфелд твърди, че то знае как да ги използва и показва в страницата си в Туитър снимки как сиамката си играе със скъпата техника.

Към галерията >>>

Освен всичко това, докато дизайнерът пътува по работа, всичките му домашни помощници са длъжни да водят дневник, в който да записват настроенията на котката.

"Вече имаме 600 страници. Мисля, че ще е забавно да издадем дневник с живота на Шупет."

Колкото и учудващо да звучи, Карл все пак слага някакви граници, които няма намерение да прекрачва, а именно – да облича котката с дрехи.

Според него опитите домашните животни да приличат на стопаните си и да бъдат обличани в дрешки се равнява на пълен цирк.

Дизайнерът споделя в свое интервю, че ако беше жена, щеше да има много деца, но не вярва, че мъжете могат да се занимават с това.

"Шупет си има свое състояние, тя ми е наследница, и ако се случи нещо с мен, човекът, който ще се грижи за нея, няма да има нужда от нищо."

Вижте в галерията ни котката на Карл Лагерфелд, която покорява сърцата на милиони в социалните мрежи.

След смъртта на великия дизайнер, която разтърсва целия моден елит, в медиите са представени множество предположения, че котката Шопет действително е наследникът на цялото му богатство. 

Към галерията >>>

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти