Какво е отключило бунтарския дух на Вивиан Уестууд

Вивиан Уестууд на миналогодишната си есенно-зимна колекция в Париж
Снимка: Getty/Guliver

Вивиан Уестууд е жива легенда в модните среди и винаги успява да изненада с визията си и моделите, които представя.

Сега, дори на 71 години, Вивиан не спира да демонстрира ексцентричния си моден вкус и смело да руши правила и табута.

Относно външният си вид, тя споделя в скорошно свое интервю, че е решила да се обърна към пънк визията, за да изрази недоволството си към съвременния свят.

"Не можех да понеса идеята, че хората биват измъчвани и дори има такова нещо като война. Мразех по-възрастното поколение, затова че е позволило нещата да стигнат до тук и не са направили нищо.

Пънкът беше това, от което имах нужда“, споделя Уестууд.

Вивиан винаги е изразявала ясната си позиция по разнообразни световни политически и икономически проблеми, като винаги е призовавала към промяна, към оказване на помощ на нуждаещите се и е била в подкрепа на различни организации, които се опитват да подобрят неравностойното положение на жените в различни точки на света.

"Спомням си първият път, когато помогнах на някого. Не бях ходила на училище доста време и като се върнах видях, че има едно момче, с което никой не искаше да говори. Той седеше самичък, изглеждаше нещастен, беше мръсен и миришеше лошо.

Помислих си, че е ужасно нечестно никой да не комуникира с него и че той не е виновен за това, че майка му не се грижи за него. Затова реших, че аз ще му бъда приятел и веднага оповестих това на всички! Самото дете беше много стъписано от поведението ми."

Името на Вивиан Уестууд ще остане завинаги в модата с всички тенденции, които тя е наложила. Бунтарката на Англия не веднъж си е позволявала да критикува съвременните модни решения на младите и да твърди, че всички са прекалено скучни.

С всяко свое ревю тя доказва, че ексцентричността и свежите ѝ идеи просто не могат да секнат и винаги ще има с какво ново да ни изненада.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти