Фаталната жена на Холивуд - Ума Търман на 52!

На 29 април рождения си ден празнува Ума Търман - една от най-ярките и запомнящи се актриси в бранша, чието има означава "даряваща блаженство". Днес тя навършва 52 години!

Американската актриса е родена в Бостън в семейството на специалиста по източни религии проф. Робърт Търман и психотерапевта Нена Търман.

Името Ума е идея на баща й, който всъщност е първият американец, станал будистки монах, посветен в религиозен сан от самия Далай Лама.

Повлиян от дейността си, мистър Търман дава на децата си странни за Запада имена, но пък с голям смисъл за Изтока - кръщава дъщеря си на индийската богиня Ума, а синовете си - Ганден, Дехен и Мипам...

Актрисата е забелязана през 1990, след участието й в еротичната драма "Хенри и Джун", в който изпълнява ролята на Джун Милър - съпругата на скандалния писател Хенри Милър - съблазнително, невинно и жертвоготовно момиче. Филмът, естествено, е обявен за порнография, но пък благодарение на него Ума е обявена за "секс-символ на интелектуалците".

Ума Търман участва в повече от 50 филма и телевизионни сериала, като безспорните хитове сред тях са "Гатака", "Батман и Робин", "Истерична слепота" и класиките "Криминале" и "Убий Бил".

Любимата актриса на култовия режисьор Куентин Тарантино е номинирана за "Оскар" през 1994 г. за най-добра женска поддържаща роля във филма "Криминале", а през 2002 печели "Златен глобус" за най-добра актриса за участието си в "Истерична слепота".

Има два брака зад гърба си – с актьорите Гари Олдман и Итън Хоук. Актрисата има и 3 деца.

Красиви баби, дъщери и внучки

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Последвай ни и в Инстаграм ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти