Един Овен, който знае кой е и какво иска от живота: Люк Евънс на 40

люк евънс
Снимка: Getty/Gulliver

Люк Еванс e уелски актьор, каращ американските кино зрители да следят за неговите звездни изпълнения в предстоящите да се пуснат филми.

Люк Евънс е роден на 15 април 1979 г. в Понтъпул, Уелс, но израства в Абербаргойд. Днес празнува своя рожден ден и навършва 40 години.

Люк е единствено дете в семейството на Дейвид и Ивон Евънс. Баща му е строител, а майка му е домакиня. Родителите му са последователи на религиозното движение Свидетели на Йехова. 

люк евънс
Снимка: Getty/Gulliver

Когато е на седемнадесет години се премества да живее в Кардиф, където учи пеене при известният учител по музика Луис Райън. През 1997 г. се записва да учи в „The London Studio Centre“. Дипломира се през 2000 г.  и започва кариерата си с роли в различни театрални постановки.

Евънс е открит гей. През 2002 г. докато играе в театъра, в интервю казва „докато живеех в Лондон всички знаеха, че съм гей, никога не съм се опитвал да го крия“, но след като започва филмовата си кариера започва да крие сексуалната си ориентация. През 2014 г. заявява, че не крие хомосексуалността си, но предпочита да не я обсъжда в медиите.

люк евънс
Снимка: Getty/Gulliver

Евънс започва кариерата си като професионален актьор на сцената, играейки в много продукции на лондонския Уест Енд, като мюзикълите „Наем“ и „Мис Сайгон“ и пиесата „Пиаф“ преди да направи своя пробив в Холивуд в ролята на Аполон във филма от 2010 г. „Сблъсъкът на титаните“.След това, Евънс играе в екшъни и трилъри като „Войната на боговете“ (2011), „Гарванът“ (2012) и „Тримата мускетари“ (2011), в който играе Арамис.

През 2013 г. Евънс играе основният антагонист в блокбъстъра „Бързи и яростни 6“ и също Бард Стрелеца във втория филм от адаптацията на Питър Джаксън на „Хобитът“ на Джон Р. Р. Толкин. Евънс играе вампира Дракула в филмовата история за произхода на героя „Дракула: Неразказан“,и му е дадена главната роля римейка на филма от 1994 г. „Гарванът“.

люк евънс
Снимка: Getty/Gulliver

Люк е номиниран за награда в категория „изключителен актьор в минисериал“ за ролята си в минисериала „The Great Train Robbery“ на телевизионният фестивал в Монте Карло и за награда в категория „най-добър актьорски състав“ за филма „Бързи и яростни 6“ на филмовия фестивал в Акапулко.

През последните години го гледахме в няколко хитови продукции на Холивуд като: "Бързи и яростни 7", „Момичето от влака“ и "Красавицата и звяра".

люк евънс
Снимка: Getty/Gulliver

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти