Един невероятен мъж на 49 - честит рожден ден на Леонардо ди Каприо!

Днес любимият ни Леонардо ди Каприо става на 49!

Малко мъже в Холивуд имат такава неустоима харизма и толкова голям талант, доказан с години на усилена работа. Леонардо е доказвал многократно, че е не просто красиво лице, а един много интелигентен човек, който има своя кауза, бори се за вярванията си и иска да промени света.

леонардо ди каприо
Снимка: Getty/Gulliver

Леонардо Вилхелм ди Каприо е роден през 1974 г. В Лос Анджелис в семейството на Джордж ди Каприо и Ирмалин Иденбиркин. Лео е единствено дете. Родителите му се развеждат, когато той е едва на една годинка и майка му поема изцяло грижата за израстването му.

В галерията ни можете да прочетете най-страхотните цитати на актьора и да го видите в пълния му блясък! >>>

Талантът на Лео като актьор се забелязва още в детските му години и въпреки трудното си детство, той започва да се занимава именно с актьорство, като майка му го насърчава и подкрепя.

леонардо ди каприо
Снимка: Getty

Леонардо прави силни роли във филмите „Баскетболни дневници“, „Защо тъгува Гилбърт Грейп“ и „Ромео и Жулиета“, но истинската му слава идва с главната роля във филма „Титаник“. Там си партнира с Кейт Уинслет и играе под вещото ръководство на режисьора Джеймс Камерън.

След филма успехът и славата се стоварват със смазваща сила върху Лео. Той трудно понася това, че е обявен за секссимвол и още повече, че всички го възприемат като романтичния му персонаж от „Титаник“.

Въпреки че тази роля не му носи награда, по-късно Ди Каприо печели престижният Златен глобус за най-добър актьор в драматичен филм за превъплъщението си в "Авиаторът" (2004), както и Златен глобус за най-добър актьор в мюзикъл или комедия за ролята си на борсов посредник във "Вълкът от Уолстрийт" (2013). През 2016 година Леонардо ди Каприо печели Оскар за най-добра мъжка роля в "Завръщането".

В свои интервюта той е споделял, че се е стараел да прави всичко възможно, за да докаже, че не е като нежния, влюбен и жертвоготовен емиграт Джак Доусън.

Това означава да скача от красавица на красавица и от връзка във връзка, като и до ден днешен не е успял да се обвърже трайно с никоя жена.

Със страстта си към луди партита до зори и залитането към алкохол и забранени субстнации, ди Каприо си извоюва имиджа на лошо момче и никой в Холивуд повече не смее да го възприема като кротък и романтичен добродушко.

леонардо ди каприо
Снимка: Getty

Към днешна дата обаче Лео се е отдал на далеч по-скромен живот, като активно се интересува от екополитика и опазване на околната среда. Редовно дарява средства за различни кампании, сам се заема с организирането на благотворително събития и призовава широката общественост към обръщане на повече внимание за опазване на природата. 

В галерията ни можете да прочетете най-страхотните цитати на актьора и да го видите в пълния му блясък!

Към галерията >>>

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти