Певицата Кайли Миноуг получи почетно звание

Кайли по време на концерт в Египет през октомври 2010-а
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Австралийската певица Кайли Миноуг получи титлата ''Доктор хонорис кауза'', която й бе присъдена от настоятелството на вуза Аnglia Ruskin University, чието седалище се намира в градчето Челсфорд, разположено в графство Есекс, Източна Англия.

Наградата бе връчена на изпълнителката заради нейните заслуги в борбата и превенцията срещу рака на гърдата.

Да припомним, че Кайли беше диагностицирана с това коварно заболяване през 2005-а, точно в разгара на нейното световно турне Showgirl: The Greatest Hits Tour. След което синеоката австралийка се подложи на едногодишно лечение в Париж включващо химиотерапия и оперативна намеса.

''Аз никога не съм учила в университет, но с това ново звание ще направя баща си изключително горд. Радвам се, че съм успяла да допринеса чрез моята работа повече хора да се запознаят с рисковите фактори и начините, по които да се предпазят от тази ужасна болест'', разказа певицата.

Тя благодари специално на Anglia Ruskin University за отдадената й чест, а след това сподели радостта си и в нейната лична страница в ''Туитър''.

''Когато самият ти минеш през различните фази на заболяването и неговото лечение, ставаш много по-съпричастен с този тежък здравословен проблем'', допълни изпълнителката на песента от 1988-а Еspecially for You.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти