Честит рожден ден на Маколи Кълкин: детето звезда става на 40!

маколи кълкин
Снимка: Getty/Gulliver

Маколи Карсън Кълкин се ражда на 26 август 1980 г. в Ню Йорк. Той е третото от общо седем деца в семейството на Кристофър Кълкин – свещеник и бивш актьор, и Патриша Бентръп – телефонен оператор.

Маколи започва да играе на 4-годишна възраст, като през 80-те се появява в множество роли в театъра, киното и телевизията. Световната му популярност идва с превърналия се в класика „Сам вкъщи“ от  1990 г. За ролята си на Кевин Макалистър тогава 11-годишният актьор е номиниран за „Златен глобус“.

Освен в продължението „Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк“, като малък Маколи Кълкин се снима във филмите „Моето момиче“, „Добрият син“, „Превъзпитай татко“, „Господарят на страниците“ и „Ричи Рич“. Появява се и във видеоклипа към песента “Black or White” на Майкъл Джексън, с когото са приятели, а в пика на славата си е обявен за най-успешното дете актьор от Шърли Темпъл насам.

Маколи си дава почивка от актьорството през 1994 г., когато на 14-годишна възраст вече се е снимал в 15 филма за последните 7 години. Започва да посещава частна гимназия в Манхатън и се завръща към сцената през 2000 г. с участие в пиеса на лондонския Уест Енд.

Маколи Кълкин
Снимка: 20th Century Fox

Три години по-късно гостува в сериала „Уил и Грейс“ и излиза нов филм с негово участие – “Party Monster”. Следват роли в няколко комедии като “Saved!” (2004), “Sex and Breakfast” (2007) и сериалите “Kings” (2009), “Robot Chicken” (2005-2010), “The Gim Gaffigan Show” (2105-2016) и “:Dryvrs” (2015-2017).

През 2006 г. излиза автобиографичната му книга “Junior”, а  през 2013 г. Маколи Кълкин създава музикалната банда The Pizza Underground, в която е вокалист. Три години по-късно той обявава раздялата на групата.

Маколи Кълкин
Снимка: Getty

Маколи е обвързан с Мила Кунис в продължение на 8 години, а за края на връзката им през 2010 г. актрисата наскоро сподели, че обвинява себе си. От края на 2017 г. актьорът е заедно с колежката си от предстоящия им общ филм “Changeland” Бренда Сонг.

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти