Честит рожден ден, Джулия Робъртс! Най-чаровната дама на Холивуд става на 55

Талантливата Джулия Робъртс днес става на 55 години, а ние няма как да не отбележим подобаващо празника на тази любима звезда.

Тя е една от най-обичаните актриси в Холивуд, а звездата ѝ изгрява във филма „Хубава жена“ от 1990 г., който печели 464 милиона долара приходи от прожекции.

Джулия Фиона Робъртс се ражда на 28 октомври 1967 година в градчето Смирна, Джорджия, САЩ. Случва се така, че от дете е обкръжена от актьори, режисьори и други театрални личности, посещаващи магазинчето „Актьорът и Писателят", което държали родителите й. Затова и тя, и брат й Ерик от малки развили интерес към киното и театъра, но Ерик успял първи да стигне до големия екран – по това време Джулия била на само 11 години.

Прекрасната Джулия Робъртс през годините

След като завършва училище, известно време Джулия учи журналистика в университета в Атланта, а след това следва брат си и сестра си Лиза в Ню Йорк. Отначало работи като продавачка в магазин за спортни обувки в Манхатън. През 1986 година Ерик (снимал се е в повече от 40 филма, сред които „Влакът беглец" на Андрей Кончаловски) й помага да получи малка роля в киното.

Филмът обаче бил предвиден за пускане през 1990. Джулия се снима за втори път през 1988 в епизод от поредицата Crime Story. Същата година получава предложение за участие в още два филма – невзрачния Satisfaction и причудливия Mystic Pizza, като вторият едва не провалил все още незапочналата й кариера. За ролята си на португалска сервитьорка в пицария в малко градче, Робъртс получава особено отвратителни критически отзиви. Известността й започнала да расте, когато я номинирали за „Оскар” за участието й в „Стоманени магнолии" (1989).

Любимите филми с Джулия Робъртс на всички времена

А успехът й бил затвърден окончателно от прочутия „Хубава жена" (1990), след който Джулия станала любимка на зрителите от цял свят. Тази малко наивна, добра и сантиментална история за любов между проститутка и богат бизнесмен (в изпълнение на Ричард Гиър), независимо от своята баналност и "пепеляшкоподобност" докоснала сърцата на много зрители.

Робъртс присъства в класацията „50-те най-красиви личности в света“ на списание „Пийпъл“ цели 12 пъти.

През 2011 г. е обявена за една от 100-те най-сексапилни жени на всички времена в едноименната класация на списание “Mens Health“.

Тя е сред най-влиятелните жени в не само в САЩ, но и в света и се надяваме, че ще продължава да ни радва със своя талант и с позитивната си личност.

В днешната галерия сме подбрали най-вдъхновяващите мисли на актрисата.

Вълнуващи цитати от Джулия Робъртс

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти