5 години без Кари Фишър: незабравимите цитати на талантливата актриса

Актрисата Кари Фишър, изиграла легендарната Принцеса Лея в „Междузвездни войни“, е родена на 21 октомври 1956 г. в Лос Анджелис. Тя е дъщеря на две холивудски легенди – Деби Рейнолдс и Еди Фишър. 

Когато Кари е само на 3 години, баща ѝ напуска семейството и се жени за Елизабет Тейлър. Рейнолдс отглежда сама Кари и по-малкия ѝ брат, но по-късно се омъжва отново.

Кари Фишър
Снимка: Getty

На 12 години момичето дебютира на сцената на нощния клуб на Деби в Лас Вегас. На 15 години напуска училище, за да се посвети на шоубизнеса. През следващата година Кари играе в пиеса на Бродуей заедно с майка си. Фишър завършва актьорско майсторство в Лондон, където по правило се държи на сценичната култура и се обръща много голямо внимание на речта и артикулацията.

Кари Фишър
Снимка: Getty

Кари прави филмовия си дебют през 1975 г., партнирайки на Уорън Бийти в „Шампоан“. По това време тя едва ли е очаквала, че само след две години ще бъде една от най-известните американски актриси. Същата година Кари Фишър се явява на кастинг за роля във филма на Джордж Лукас „Междузвездни войни“ – нискобюджетна научна фантастика. Заради голямата конкуренция тя не очаква да получи ролята. Въпреки това тя е избрана за принцеса Лея Органа.

Кари Фишър
Снимка: Getty

Филмът бие всички рекорди в класациите по приходи и се превръща в класика. Близо 30 години по-късно той все още е един от най-обичаните филми на всички времена. След успеха на „Междузвездни войни“ излизат неизбежните продължения – „Империята отвръща на удара“ и „Завръщането на джедаите“, които утвърждават славата на Кари и я превръщат в секс-символ.

Още преди края на „Междузвездни войни“ Кари Фишър се пристрастява към наркотици и алкохол. Има два кратки брака – първият е с певеца Пол Саймън, а вторият – с Браян Лурд, който я напуска заради мъж. От него има дъщеря – Били Катрин.

Кари Фишър
Снимка: Getty

Кари Фишър почина на 60-годишна възраст след тежък сърдечен удар на 27 декември през 2016 г.

Днес искаме да споделим с вас най-интересните и забавни изказвания на звездата в мрежата, които определено звучат истински и до болка искрени.

Прочетете в галерията ни цитатите от актрисата, която изигра Принцеса Лея и остана завинаги в сърцата ни! 

Неповторими цитати от Кари Фишър

Още статии, които да прочетете:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти