211 години от рождението на великия Чарлз Дикенс - "Никога не казвай никога"

чарлз дикенс
Снимка: wikipedia.org

Един от най-великите писатели в историята на литературата - Чарлз Дикенс е роден на 7 февруари 1812 година в Портсмут, британецът е често определян като най-значимият прозаик на Викторианската епоха.

Изследователката Клеър Томалин споделя, че според нея Чарлз Дикенс е най-внушителният и въздействащ създател на образи в британската литература след Уилям Шекспир.

В биографията на Дикенс можем да открием огромен брой произведения, които и до днес са определяни като безспорни класики, а сред най-популярните от тях можем да назовем "Дейвид Копърфийлд", "Големите надежди", Приключенията на Оливър Туист" и други.

И до днес романите и разказите на Чарлз Дикенс се преиздават по цял свят, а творчеството на покойния британец не спира да намира нови и нови почитатели.

Още докато е жив, постига по-голяма популярност и слава от всеки друг английски писател, оставайки известен до днес като автор на някои от емблематичните романи и герои на английската литература.

Днес, когато отбелязваме 211 години от рождението на великия писател, затова решихме да ви припомним някои от неговите най-вдъхновяващи и непреходни цитати.

Към галерията >>>

 

Още интересни статии, които да прочетете: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти