Трудно е за една жена да изглежда добре...

жена
Снимка: Thinkstock

Когато вървя по улиците срещам много малко добре изглеждащи хора, но нека визирам само жените. И много пъти съм се питала „Защо, по дяволите, тази жена дърпа от гардероба първото нещо, което види сутрин, сресва косата си и тръгва; Защо не се притеснява, че има мустаци и косми; Защо носи неща, които наистина не ѝ стоят добре.“

Наистина има природно надарени с красота жени, които изглеждат зашеметяващо с малко усилия и е вярно, че вътрешната красота се отразява отвън, но за да изглеждаш добре, трябва старание. И там е отговорът на въпросите „защо“.

Защото е трудно. Изисква време, старание, средства и нерви. За жена, която изглежда добре почивен ден няма. Тя или е в салона, или ако няма възможност, се разкрасява сама. Тя си ляга късно и става рано, тя пере, глади, мисли за прическа, грим и всичко това струва времето за сън, почивка и понякога за близките.

Мъжете гледат различно на жената с поддържана външност, защото повечето жени са небрежни. Добре изглеждащите жени са рядкост. Защото добре изглеждащата жена прави впечатление, хваща окото. Повечето жени са се вглъбили в ежедневието, децата, работата, изморени са и не отделят време за това. И ние понякога обвиняваме мъжете, че не мислят с главата си, когато гледат една жена, а с нещо друго. Ами, това е, по-приятно е да гледаш добре изглеждаща и поддържана жена, отколкото небрежна. По-приятно е да излизаш с добре изглеждаща жена, по-достойно е и говори за техния успех. Всеки мъж предпочита да покаже на приятелите си добре изглеждаща жена, да живее с такава и да остарее с такава. И за това мъжете, които не успяват да задържат една, винаги се заглеждат по хубавите и копнеят за тях до живот.

Снимка: Thinkstock

Защото е трудно за една жена да се прибере от работа и след всички домашни ангажименти, които има вместо да си полегне, да мие коса, да оправя маникюр, да мери дрехи за следващия ден. Трудно е сутрин да става преди децата, за да се гримира и да направи някаква прическа. Трудно е да мие чинии всеки ден и да има хубави нокти, или отделя средства за професионалист или часове да го направи сама, и в двата случая е трудно. Ежедневието на днешната еманципирана жена е напрегнато и времето е много ценно.

Трудно е за една жена да има хубави дрехи. Хубавите дрехи се намират трудно и струват скъпо. Хубавите и достъпни дрехи изискват много търсене, проби, поправки, мислене и време, за да ги набавиш. Изискват поддръжка, пране на ръка, специални препарати за запазване на цвета и грижа за материята, пазене от слънцето на простора и много, много време за всичко това. Трудно.

Снимка: Thinkstock

Трудно е за една жена да има хубаво тяло. И може би това е най-трудното и дори тежко понякога. Ежедневни лишения от вкусни неща, глад, диети, режими, време и търпение. Трудно е да минава покрай пекарната сутрин и да знае, че не трябва да влиза. Трудно е да е напрегната и да не може да си позволи един шоколад или ако си го позволи, започва да се тревожи, трудно е да пие горчиво кафе и да вечеря зелени неща. Да не говорим за спорт. Да става рано сутрин да тича в парка, когато много и се спи е наистина трудно. А да се прибира късно през зимата след тренировка и да не си чувства краката от умора, а да знае, че я чака още работа вкъщи? Ужасно трудно.

Повечето жени изглеждат небрежно, защото е по-лесно. За това, когато видим хубава жена се възхищаваме, защото зад това стоят усилия, а всичко направено с усилия е по-красиво.

Снимка: Thinkstock

И когато срещнете една такава утре сутринта на път за работа, знайте, че тя е изморена, изтощена, гладна, станала е рано, изтърпяла е кола маска, ще закуси ябълка и ще си легне късно и всичко, което прави, е трудно и достойно за възхищение.

Автор: Карина Манолова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти