Влиянието на планетите в първите 7 години на детето

Днес темата е свързана с децата и така важните първи седем години от тяхното развитие и изграждане като индивиди.

В астрологията всяка от тези първи седем години се свързва с дадена планета и най-важното е да се усвояват и подпомагат принципите, които се развиват в определения за това период.

Първият период е от нула до една година - планетата, която го управлява, е Луна. В това време няма себеиндентификация и детето е тотално и по всеки възможен начин зависимо от майката, за това и Луната принципно в астрологията се свързва с нея. В този период най-важно е да бъдат удовлетворени физическите и емоционални потребности на детето, най-естествените му и прости нужди- да е нахранено, да му е топло, да е спокойно и обгрижвано.

Лунните лица на Водолея – I част

За детето майката е източник на храна и грижи и представлява целия свят, съответно ако не се задоволяват нуждите му, това може да доведе до психически травми на ниво най-базисна сигурност- страх за оцеляване и липса на доверие в живота и света като цяло.

Периодът от една до две години е свързан с планетата Меркурий - обикновено това е времето, когато детето прохожда и проговаря. Най-важно през този период е да се насърчават и подпомагат комуникацията и движението.

Следва периодът от две до три годишна възраст, управляван от Венера. Тук вече става дума не само за комуникация, а за общуване, опити за споделяне, отношения и доверието в тях. В този период детето си харесва разни неща или хора и започва да изразява изборите, които прави. От съществено значение тук е това родителите да са в хармонични взаимоотношения помежду си. Разбира се, това е важно по принцип, но тук има акцент, тъй като започват да се изграждат модели на бъдещите взаимоотношения в подсъзнанието на детето.

15 двойки от хороскопа, които имат шанс за дълготрайна връзка

Периодът от три до четири години е слънчев период - периода АЗ, периода Искам и периода НЕ! Детето вече съвсем ясно се разграничава от родителите и се опитва да изрази индивидуалността си чрез желания или отказ от това, което му се предлага. Наричат тази година годината на малкия тиранин тъй като, при липса на себеконтрол и ясно съзнание, което е естествено, детето може да изпада в крайности относно желания или откази и непрекъснато да ги редува.

Снимка: Weheartit

Важно е да се подхожда с разбиране и да не се разрушава способността му да прави собствени избори, тъй като това е периода, в който малкия човек се учи на увереност в себе си, а тя ще му е необходима за целия му живот занапред. Разбира се, съобразявайте се, но и не позволявайте да ви се качва на главата, защото детето ще се опита.

Периодът от четири до пет години е период на планетата Марс -стартира по-голяма физическа активност и отстояване. Период на тичане, скачане, гонене, битки и поради тази причина има риск от физически травми- детето все още не се е научило да владее енергията, движенията и тялото си балансирано. Предпазвайте го умерено, но в никой случай не го ограничавайте от физическа активност, а най-добре намерете начин, по който да го насочите градивно да изразява своята енергия. Наблюдавайте детето и то само ще ви покаже какъв е този начин.

Зодията, която никога не остава без пари

От пет до шест години е периодът на Юпитер - любознателност и интерес към всичко. Това е периодът на въпросите- Това защо е така, онова как е станало, от къде идва другото и тн. Стремежът към познание се активизира ярко в детето. Важно тук е да отговаряте на всичките му въпроси, тъй като в този период то формира представи. Няма глупави и неуместни въпроси, както и такива, които не заслужават отговор-бъдете ясни с него и задоволявайте потребността му да знае и да разбира.

Снимка: Thinkstock

И последния период – от шест до седем години - това е последната година от този цикъл и се управлява от планетата Сатурн.
Тук детето се учи да се концентрира, да се събира и да има фокус на вниманието. Добре е да му се поставят възможни задачи, с които то да се справя, да развива търпение и отговорност.

Това е и причината в този период децата да тръгват на училище - по-рано за тях не е уместна тази тема, тъй като способността им да задържат вниманието си не е развита, а учебния процес го изисква.
Разбира се, това е стандарт, а в зависимост от това как са поставени всички тези планети в картата на детето, се вижда кои периоди ще бъдат с по-голяма активност и кои по-проблемни. 

Добре е да знае, че тези седем различни аспекта от нас са важни принципи, които е задължително да бъдат развити, тъй като всеки от тях ни е необходим за да можем да функционираме пълноценно в живота. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти