Говорим си за ...

Лунните лица на Водолея – I част

Лунните лица на Водолея – I част

Почти няма човек, който да не знае коя зодия е – знакът, в който се е намирало Слънцето в момента на раждането му.

Много важен за описанието на характера обаче е и знакът, в който се намира Луната при раждането – този знак показва как реагираме емоционално, от какво имаме нужда, за да се чувстваме добре, какви сме в интимните връзки.

Ако например сте зодия Овен и се чудите защо все правите компромиси – нещо, нетипично за вашата зодия, може би имате Луна във Везни или в Риби.

Комбинацията от слънчевия, лунния знак и асцендента дава една доста пълна картина за вашия характер и преживявания.

Кой е вашият Лунен знак, можете да проверите ТУК.

Дори и да не знаете точния си час нa раждане, можете да използвате приблизителна такава. Луната пребивава в един знак средно около два дни и половина и затова часът не е толкова важен.

Представяме ви първата част на характеристиките на представителите на зодиакалния знак Водолей в различните лунни позиции:

Водолей с Луна в Овен

Вие сте бунтар, който реагира остро на всеки опит да бъде вкаран в някакви рамки. Не желаете да спазвате правила и норми и винаги правите това, което ви изнася, независимо как изглеждате в очите на околните. Най-добре се чувствате, когато работите за себе си – така няма да се налага да търпите някой да ви виси на главата. Заради това, че слушате само и единствено себе си, може да си имате проблеми във взаимоотношенията, да се чувствате изолирани или самотни. За да си помогнете, приемете, че не всички правила и ограничения са лоши – много от тях са създадени, за да помагат на хората да съжителстват. Мислете, преди да действате – така ще се предпазите от грешки.

Снимка: Weheartit

Водолей с Луна в Телец

Вие сте човек с твърди принципи за всичко в живота – изградите ли си мнение за някого или за нещо, трудно го променяте. Внимавайте обаче, защото има риск да станете като кон с капаци и да отхвърляте идеи, които са добри, само защото не съвпадат с вашите виждания. Трудно правите промени и заради това понякога сами се обричате на застой. Недейте да жертвате мечтите и възможността да работите за някаква кауза само и само да не изпуснете сигурното или в името на материална обезпеченост – парите може и да са важни за вас, но понякога е във ваша полза да рискувате малко и да се впуснете в неизвестното.

Снимка: Weheartit

Водолей с Луна в Близнаци

Вие сте човек, чийто ум постоянно трябва да бъде зает. Ако няма идея, цел или нещо интересно, което да ангажира вниманието ви, започвате да се отегчавате и не се чувствате добре. Обичате да общувате, вероятно имате доста активен социален живот и сте изключително полезни тогава, когато трябва някаква ситуация да се осмисли разумно и безпристрастно. Всякакви дейности, в които има комуникация и обмен на идеи, са подходящи за вас. Макар че сте общителни, създаването на дълбоки емоционални връзки е доста трудно за вас – държите на свободата си и често приемате интимността и обвързването като обсебване и ограничаване. Избягвате да изразявате емоции и не се чувствате комфортно, когато другите го правят.

Снимка: Weheartit

Водолей с Луна в Рак

Дори външно да не изглежда така, всъщност вие сте много раним и състрадателен човек. Недейте да криете тази своя същност – без нея ще бъдете като робот без душа. Имате дарба да помагате на хората, тъй като интуитивно усещате от какво има нужда човекът срещу вас и знаете как да задоволите тази потребност. Отношенията ви, включително любовните, ще бъдат по-топли и искрени, ако отворите сърцето си и се свързвате с хората емоционално, а не само на ниво общуване. В любовта трябва да намерите баланса между близостта и свободата, защото колкото и да го раздавате свободолюбиви, имате нужда от усещане за корени и дълбока интимност.

Снимка: Thinkstock

Водолей с Луна в Лъв

Вие имате усещане, че сте нещо повече от околните. Може би си мислите, че знаете и можете повече, че другите трябва да изпълняват желанията ви или че сте изключителни в някаква област. За да се разбирате с хората обаче, опитайте се да се отнасяте с тях като с равни – в противен случай те ще усетят вашето желание за превъзходство и ще ви избягват. Ще постигнете удовлетворение в работата си, ако използвате личните си качества и умения за някакво общо благо и работите в екип, вместо да се стремите да блеснете на всяка цена. При вас разумът и сърцето често са в конфликт, като задачата ви е да успеете да ги помирите.

Снимка: Thinkstock

Водолей с Луна в Дева

Вие имате талант да подхождате нестандартно дори към най-обикновените на пръв поглед неща – например домакинството или рутинните работни задачи. Работата е важна за вас - старателни сте и в която и област да решите да се развиете, сигурно ще се откроите с професионализма и новаторството си. Старайте се да влагате собствен почерк в това, което правите, а не да следвате утвърдените практики – това ще ви донесе успех. Вероятно се увличате по алтернативни лечебни практики или йога, а някои от вас може и да намерят реализация в подобни сфери. Имате чудесни анализаторски способности.

Очаквайте и втората част на материала - с информация за Козирог с Луна във Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби.

Снимка: Thinkstock

Свързани статии

Екипът на Edna.bg насърчава дискусиите по темите, за които пише. Изразете Вашата гледна точка, като се придържате към конкретната тема, използвате кирилица и избягвате писането само с главни букви! Модераторската политика на сайта е много стриктна и всякакви неуместни, обидни и не по темата коментари ще бъдат изтрити.

Коментирай

За да коментирате, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-новото от Edna.bg

Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта Edna.bg без разрешение е забранено.