Говорим си за ...

Лунните лица на Рибите

Астрологът Йоана Йорданова ни разказва за тях

Лунните лица на Рибите
Снимка: Pinterest

Почти няма човек, който да не знае коя зодия е – знакът, в който се е намирало Слънцето в момента на раждането му. Много важен за описанието на характера обаче е и знакът, в който се намира Луната при раждането – този знак показва как реагираме емоционално, от какво имаме нужда, за да се чувстваме добре, какви сме в интимните връзки.

Ако например сте зодия Овен и се чудите защо все правите компромиси – нещо, нетипично за вашата зодия, може би имате Луна във Везни или в Риби.

Комбинацията от слънчевия, лунния знак и асцендента дава една доста пълна картина за вашия характер и преживявания.

Кой е вашият Лунен знак, можете да проверите ТУК.

Дори и да не знаете точния си час нa раждане, можете да използвате приблизителна такава. Луната пребивава в един знак средно около два дни и половина и затова часът не е толкова важен.

Представяме ви характеристиките на представителите на зодиакалния знак Риби в различните лунни позиции:

Риби с Луна в Овен

За вас не е никак лесно да се справите със собствените си емоции и страсти – гневните изблици и драмите не са ви чужди. За да не се налага непрекъснато да плувате в емоционален хаос, трябва да намерите нещо, което да ви заземява и да ви дава усещане за сигурност – например работата ви. Не обичате реда, но е във ваша полза да се научите да го въвеждате тук и там, защото иначе може съвсем да се пуснете по течението. Понякога сте като малко дете – искате ли нещо, трябва да стане на мига. В любовта и личните взаимоотношения трябва да намерите баланса между това да държите на своето и да правите компромиси, защото изпадането в крайност няма да ви направи щастливи.

Снимка: Thinkstock

Риби с Луна в Телец

Вие сте човек с артистични дарби – може би рисувате хубаво или имате музикален талант. Каквото и да умеете, добре е да го развивате, защото така ще се чувствате истински удовлетворени от себе си и от живота си. За разлика от други представители на знака, вие сте доста по-съсредоточени върху целите си и по-практични – знаете какво искате и търсите начин да приложите способностите си в работата и в реалния живот. Материалното благополучие е важно за вас, но имайте предвид, че сами по себе си парите няма да ви направят щастливи – те може да са резултат от удоволствието от работата, а не самоцел.

Снимка: Thinkstock

Риби с Луна в Близнаци

Вие сте едни от най-гъвкавите хора, които светът познава – без да правите каквото и да е усилие, се настройвате към външните обстоятелства и към хората около вас. Можете да намерите общ език почти с всеки и да се поставите на негово/нейно място. За съжаление точно заради това хората често решават, че вие нямате мнение, или че на вас не може да се разчита – днес казвате едно, утре друго. Опитайте се да не подвеждате близките си и да спазвате обещанията си, за да не си навлечете слава на лъжливото овчарче. Възможно е да имате писателска дарба или хубав глас, които бихте могли да използвате, за да омайвате околните. В любовта сте доста непостоянни и бързо ви доскучава с един и същи човек.

Снимка: Thinkstock

Риби с Луна в Рак

Вие сте нежен и състрадателен човек, който винаги се поставя на мястото на другите и съпреживява и радостите, и болките им. Може би за вас е най-добре да си намерите работа, чрез която бихте могли да помагате на хората и дори да ги лекувате. За семейството си сте готови на всякакви жертви. Внимавайте обаче, защото ако не се научите да слагате граници между себе си и околните, има риск да станете кошче за душевни отпадъци или често да се възползват от вас. Вашият урок е да започнете да казвате „не” и да обичате и себе си, а не само другите. Тъй като лесно можете да влезете в кожата на всеки, от вас би излязъл и добър актьор. Обичате ли, вие се отдавате напълно и сте много грижовни, но по-добре не прекалявайте и не се превръщайте в майка на любимия човек.

Снимка: Thinkstock

Риби с Луна в Лъв

Вие сте творческа личност, която има силна нужда да се изявява и да блести с талантите и способностите си. Чувствате се най-добре, когато сте на сцена или изпъквате пред другите по някакъв начин. Изключително любвеобилни и топли, вие обичате да радвате любимите си хора и да им показвате какво означават за вас с най-различни жестове на внимание. Понякога сте по-щедри, отколкото се налага – и на пари, и на чувства. Влагате много енергия в любовни преживявявания и флиртове, като сякаш сте влюбени в самата любов, а не толкова в конкретния човек. Когато чувствата ви не са споделени, драматизирате доста.

Снимка: Thinkstock

Риби с Луна в Дева

Вие сте грижовен човек, който винаги е готов да бъде от полза на близките и приятелите си. За съжаление обаче точно на себе си не можете да помогнете, защото сте доста нерешителни и ви тормозят дилеми и съмнения. Постоянно се безпокоите за нещо и тази тревожност може много да ви измъчва, ако не намерите някаква опора – например вяра във висша сила. Някои от вас държат на реда на всяка цена, а други плуват в хаоса, но най-добре е, ако намерите баланса между двете – бъдете практични, но не забравяйте, че ви живота има нещо много повече от работа, чистене и готвене. В любовта имате високи изисквания, които обаче едва ли някога ще се оправдаят.

Снимка: Thinkstock

Риби с Луна във Везни

Вие сте фин и деликатен човек с усет за красивото – както в изкуството, така и в живота и човешките взаимоотношения. За вас е много трудно да виреете в среда на враждебност и агресия, така че е много важно да се заобиколите с хора, които се държат добре с вас, и да намерите призвание, в което да изявите стремежа си към хармония и красота. По всяка вероятност най-подходящата област за изява за вас е изкуството – без значение кое точно, важното е да се чувствате добре. В любовта сте много романтични и всеотдайни – правите големи жестове за партньора си. Копнеете за взаимност, за съжаление трудно я постигате, но това не пречи да се стремите към нея.

Снимка: Thinkstock

Риби с Луна в Скорпион

Вие сте много чувствителен и лесно раним човек. Една дума, казана накриво от някого, е достатъчна да ви засегне, а предателствата и обидите преживявате трудно. Ще живеете по-лесно, ако се опитате да не приемате всичко толкова лично. Не обичате промените и се привързвате трайно към хора и ситуации, дори когато те ви причиняват болка. Емоционалният ви живот е доста бурен и объркан, често се случва да страдате от несподелена любов. За вас би било полезно да посещавате психотерапевт, за да се научите как да изразявате чувствата си и в същото време да добиете един по-обективен поглед към самите себе си.

Снимка: Thinkstock

Риби с Луна в Стрелец

Вие сте човек с духовни търсения. Независимо дали сте последователи на конкретна религия, или просто вярвате в съществуването на висша сила, за вас е много по-лесно да се свържете с тази висша сила, отколкото за останалите хора. Имате изключителна интуиция, на която можете да се уповавате, за да взимате правилни решения. Размишленията не са силната ви страна – ако започнете да мислите много, ще се объркате, така че по-добре се доверявайте на шестото си чувство. За вас е много важно животът ви да има смисъл и постоянно развитие. Изпаднете ли в рутина, има риск да започнете да прекалявате с алкохол и вредни вещества. Научете се да довършвате начинанията си и да не се разпилявате.

Снимка: Thinkstock

Риби с Луна в Козирог

За разлика от много други представители на знака Риби, вие сте организиран и дисциплиниран човек. Отнасяте се сериозно към поетите ангажименти, в работата си сте професионалист и на вас може да се разчита. Най-добри резултати обаче постигате, когато имате възможност да вложите творчество в начинанията си, така че гледайте да работите нещо вдъхновяващо. Това, върви което е добре да поработите, е самочувствието – вредите си сами с постоянните съмнения в себе си, а често позволявате на по-силни характери да ви използват. Колкото по-добри ставате в работата си с годините, толкова по-увереност в себе си ще придобивате.

Снимка: Thinkstock

Риби с Луна във Водолей

Вие сте мечтател, който трудно може да намери удовлетворение в земните постижения, блазнещи повечето хора. Често се чувствате неразбрани, включително от най-близките. За да сте в хармония със себе си и със света, трябва да откриете духовното си семейство – хора, които споделят вашите идеи и светоусещане. Вие сте призвани да помогнете за въздигането на съзнанието на хората до едно по-високо ниво, но това ще стане не като бягате от т.нар. обикновен живот, а като откриете своето място в него и започнете да осъществявате визията си за света. Подходяща професия за вас е онази, в която можете да използвате въображението си, за да създавате уникални творения.

Снимка: Thinkstock

Риби с Луна в Риби

Вашата природа е изключително променлива и непостоянна – имате много лица и е трудно да влезете в каквито и да било описания и рамки. Заради това от вас вероятно би излязъл чудесен актьор – така ще можете да влизате в най-различни роли. Животът ви може да е толкова объркан, че постоянно да имате нужда някой да ви спасява от самите вас. Често ставате жертва на собствените си илюзии, включително и в любовта. Предпочитате да живеете в свой собствен свят, а не в реалността. Ако не искате да залитнете по алкохол или друга зависимост, гледайте да си намерите хубав свят, в който да се оттегляте - например изкуството.

Снимка: Thinkstock

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Екипът на Edna.bg насърчава дискусиите по темите, за които пише. Изразете Вашата гледна точка, като се придържате към конкретната тема, използвате кирилица и избягвате писането само с главни букви! Модераторската политика на сайта е много стриктна и всякакви неуместни, обидни и не по темата коментари ще бъдат изтрити.

Коментирай

За да коментирате, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-новото от Edna.bg

Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта Edna.bg без разрешение е забранено.