Най-новото от Edna.bg

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Таро карта на деня

Какво е Таро карта на деня?

Изтеглянето на Карта таро на деня е един от сигурните начини да получим ключова информация за основния принцип, който е активен за нас през съответния ден, а същевременно ни дава възможност да опознаем отделните карти, да вникнем в тяхното значение, да изучим тяхната символика. След изтеглянето на такава карта (което е препоръчително да стане сутринта на съответния ден) събитията, хората, срещите, всеки елемент от деня ще са своеобразни посланици на принципа, отразен в изтеглената карта, ще носят нейното "съобщение".

Посланието, урокът на картата понякога са ясни, категорични и недвусмислени, понякога трудно се разпознават, скрити зад детайли: филм, който дават по телевизията, книга, която четем или виждаме в ръцете на някой друг, песен, която си тананикаме, случайно дочут разговор.

Една от основните задачи на такова изострено, повишено внимание е да ни държи "будни" за всичко, което става около нас и в самите нас, съзнаващи това, което ни се случва, да ни помогне да бъдем съзнателни участници, а не механични фигури по "шахматната дъска" на нашето ежедневие. Всичко това същевременно ни дава възможност да имаме готовност за възможностите и изпитанията, които ще почукат на вратата ни този ден - да можем да ги познаем и използваме максимално. Дадената карта таро ни показва наличната тенденция и възможностите за нейното използване или възпрепятстване, за нейното хармонично или дисхармонично изживяване.

Препоръчително е да записваме картата и своите наблюдения за съответния дtен, за да можем след време да се върнем към нея и отново да я премислим, вече от дистанцията на времето, с други очи.

Посланието на картата може да ни звучи противоречиво, но това е следствие от двойствената проява на дадения принцип като активен или пасивен, мъжки или женски, положителен или отрицателен. Денят е рожба на нашия собствен избор между две основни възможности, на нашите действия и реакции, на нашето отношение и поведение към всичко, което ни се случва и което сами създаваме.

Таро картата за деня може да бъде наш вътрешен съветник и помощник по пътя ни, онагледявайки и озвучавайки вътрешния ни глас, който знае накъде водят стъпките ни. Защото всеки нов ден ни дава възможност да родим себе си отново – не такива, каквито си мислим, че сме, а такива каквито сме създадени да бъдем.

Таро карта на декадата

ДВОЙКА ЧАШИ

ДВОЙКА ЧАШИ

21.06.2017 - 01.07.2017

Астрологично съответствие – Венера в Рак

Ключ. 2, Радост. "Винаги се радвайте." І Солуняни 5:16

Идеи. Да отворим сърцето си. Да дарим онова, което искаме да дойде при нас.

Чувства, емоции, настроение. Откровеност, непосредственост, доверие, симпатия и емпатия, споделяне, спокойствие.

Мисли. Да обичаме не "заради...", не "въпреки...", а "независимо от", безусловно.

"Възлюбете се усърдно един други от чисто сърце." І Пет.1:22

"Любовта, която освобождава, е тази, която ни привързва едни към други." Едуард Бах

Действия, постъпки. Да се погрижим за партньорите и партньорствата си, да споделим радости и трудности, да се доверим и свържем емоционално.

Трудности, проблеми. Да загубим радостта си. Да обърнем гръб, да игнорираме. Да използваме партньора като средство към желана цел. Да бягаме от обвързване или да развием емоционална зависимост. Да се страхуваме да се видим през очите на „другия” и от чувствата си.

Шансове. Да посрещаме с радост онова, което идва при нас във всеки един момент. Да преоткриваме откритията си и да се влюбваме отново и отново. Да се отворим за даровете на творението. Да открием и да посрещнем своята цялостна „половинка”.

Въпроси. Трябва ли да харесвам някого, за да го обичам? Даването и получаването едно и също ли са? Умея ли да се радвам? Тъгата антипод ли е на радостта?

Периодът в декадата на Двойка чаши (21 юни – 1 юли всяка година) е подходящ да посрещнем открито и с радост онова, което идва при нас.

Бъдете себе си, с обич се покажете такива, каквито сте. Посрещнете и другия – такъв, какъвто е сътворен, приемете го в неговата уникалност и цялостност. Допуснете появата на нещо ново и различно, разпознайте в срещите си с хора и събития именно онова, от което се нуждаете и което ви допълва, покажете своята искрена добронамереност. Отворете се за сътрудничество на всяко ниво – лично, професионално, духовно, емоционално.

Благодарете за "любовите" в живота си, благословете ги, не ги приемайте за даденост, по-грижете се за тях и ги преоткривайте ежедневно.

Запитайте се как посрещате своите и чуждите чувства и емоции, умеете ли да съпреживявате и да споделяте. Осъзнайте какво носите със себе си и какво търсите, какво ви липсва и към какво се стремите, готови ли сте да го дарите и да го приемете.

Разпознайте емоционални манипулации, в които сте активни или пасивни съучастници. Открийте страха, който ги поддържа, споделете чувствата си. Уравновесете емоционалния обмен, който създавате, балансирайте процеса на даване и получаване.

Обичайте по своя уникален начин и позволете да бъдете обичани – по начина, по който другият умее това. Защото партньорът е онова, което сме забравили за себе си.  

Какво е Таро карта на декадата?

Времето има своето не само количествено, но и качествено измерение, което "ражда" съответни на това качество хора, срещи и събития. В картите таро това качество на времето е “скрито” до голяма степен зад 36 карти от т.н. младши аркани, всяка от които онагледява възможностите и задачите на десетина дена от календарната година.

Принципът на действащата Таро карта на декадата ни помага да се ориентираме в предизвикателствата на съответния времеви период, в неговите трудности и шансове, задава ни "тон", с който да резонираме, посока, която да следваме, за да подпомогнем себе си в подреждането и хармонизирането на вътрешния и външния ни свят, в затварянето на стари и отварянето на нови врати, в създаването и адекватното изразяване на нужните идеи, мисли, чувства, емоции и постъпки. По този начин, бидейки съответни на качеството на времето, синхронизираме това, което е вътре в нас, с това, което ни заобикаля, това, което е било и ще бъде – с това, което е. И така, на принципа на холограмата, служим не само на себе си, а и на голямото цяло, от което сме неизменна част. За да няма раздор вътре в нас и в живота ни.

Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта Edna.bg без разрешение е забранено.