Гордият драматизъм на Лъвовете

Гордият драматизъм на Лъвовете
Снимка: netinfo

Намирате се на парти, което е в разгара си. Музиката, напитките и въртележката от цветове, лица и приповдигнато настроение така са замаяли главата ви, че не съумявате веднага да си обясните изведнъж налегналото ви усещане, че времето сякаш спира.

В следващия момент потърквате очи и виждате, че главите на всички са се извърнали в една и съща посока, а телата леко са се отместили, за да сторят път, образувайки въображаем червен килим на славата, по който се задава като че ли на забавен кадър Тя, Лъвицата.

Широка усмивка, блестящи, буйни къдрици като грива, огряна от парещите лъчи на саванното слънце, грациозна походка, впечатляващи стил и класа, спокойствие и увереност, които само жена, сигурна в силата на въздействието си върху околните, може да излъчва. Освен това, тя никога няма да се бори за височайшата чест да бъде център на внимание, защото способността ѝ да блести е нейно рождено право, а не завоювана с пот на челото привилегия.

Ако не получи дължимото внимание и възхищение, тя просто ще ви изгледа презрително и ще отмине в търсене на друга, по-далновидна публика.

Лъвът винаги пристига със закъснение на купона, за да може напрежението от очакването на височайшата му особа да се нагнети максимално – поне той е убеден, че е скъпоценният обект на обожание и всяко рандеву, наказано с отсъствието му, е обречено на грозно фиаско. От друга страна, според царя на животните триумфалното му появяване истински би си заслужавало само ако са се събрали достатъчно очи за изхвръкване от орбитите и ченета за увисване?

Ето тук дочувам бурните протести на някои от по-скромните представители на царствения знак. Не всички сме такива повърхностни, самовлюбени парвенюта. Да, разбира се, така е. Някои от вас ще имат асцендент или Луна в Скорпион примерно и въобще няма да се чувстват толкова безумно щастливи под светлините на прожекторите. Но въпреки това, вие си оставате Лъвове и независимо от формата, на която ще се спрете, вие ще си търсите полето за изява, творческата сцена, от която ще завладявате почитателите си, колкото и малко да са те.

Снимка: netinfo

Лъвовете обичат партитата, суматохата, големите компании – въобще всеки един импровизиран или организиран повод да превърнат другите в публика за своя житейски спектакъл. Те мечтаят в големи мащаби, живеят с размах, обичат като на кино, покоряват безапелационно, смеят се гръмко, привличат внимание безсрамно и никога не се извиняват за това, което са – защото са богопомазани и самото им съществуване е благоволение свише за хората край тях.

Лъвовете и Слънцето

Слънцето е управител на знака Лъв. То е центърът на нашата звездна система и чрез своята притегателна сила я държи в цялост, задавайки ритъма на своите "поданици" – планетите, кръжащи около него.

Без светилото животът на Земята е немислим. Слънцето е богът, който в очите на древния човек е изливал своята безкрайна благодат, изгрявайки всеки ден на хоризонта, за да разпръсне мрака и да влее живителната си топлина и светлина в посевите, от които е зависело оцеляването на предците ни.

Затова и някъде дълбоко в себе си Лъвовете вярват, че са малки богове, пратени на земята да донесат смисъл в живота на хората, сред които са попаднали. Когато са достатъчно зрели и съзнателни, действително се превръщат в неизчерпаем извор на великолепие и жизненост, с които ни заразяват и радват. Те наистина са центърът на своята вселена, около който успяват да организират както семейството, така и корпорацията или групата по интереси, и да влязат в присъщата си роля на лидер.

За да имат успех обаче, Лъвовете трябва да бъдат искрени и да преследват целите си със сърце и душа. Сърцето е центърът на нашето същество и като орган е под управлението на знака Лъв. В противен случай ще се превърнат в гола обвивка без съдържание, в сноби, носещи се по модното течение, в арогантни и кичозни невротици, а в най-крайната си проява – в жестоки диктатори, които чрез външната сила се опитват да компенсират вътрешното безсилие.

Снимка: netinfo

Защото за Лъвовете силата идва от осъзнаването на онази сакрална, ненакърнима божествена искра в душата, която ги прави уникални творци на живота, красотата и любовта.

Лъвовете и творчеството

Творчеството за тях е светая светих на пълноценния живот. Лъвът трябва да създава, да се изявява, да завладява със съществото си, талантите си, с това, което е, защото той е потенциално божество в действие и има нужда да преживява това състояние на връзка с небесните селения отново и отново. Лъвът, който не е намерил своя вътрешен център и неспирно и трескаво търси доказателства за своята изключителност отвън, вместо в двигател на креативността, може да се превърне в "наркозависим" от вниманието на другите. Във всички сфери на изкуството, модата и развлекателния бизнес можем да намерим видни лъвски представители – Коко Шанел, Луи Вюитон, Мик Джагър, Дъстин Хофман…

Снимка: netinfo

Понякога Лъвовете намират призванието си на родителското поприще. Те са фиксиран знак и държат на семейството, а децата им се явяват естествени продължения на тяхната неповторима персона.

Детето за Лъва е творчески продукт, с който той се гордее. Нерядко малката издънка трябва да положи сизифовски усилия, за да се освободи от гравитационното поле на блестящия (или с неосъществени амбиции) родител.

Лъвовете и любовта

За тях любовта е всичко. Не могат да живеят без това всепоглъщащо чувство, което разпалва душевния им огън и влива адреналин в мускулите на съзидателния им дух. Те обичат страстно, всеотдайно, драматично. Обсипват обекта на своите чувства със скъпи подаръци и щедро внимание – та той е така специален и неповторим – нали е избраник на сърцето на нашия Лъв. Просто и ясно.

Но няма безплатен обяд – Лъвчо очаква да бъде центърът на вселената на своята половинка, чийто очи трябва да издават нищо по-малко от възхищение и дълбоко преклонение пред неговия натурален гений.

Бидейки царе и царици на драмата, в някои случаи Лъвовете така се опияняват от любовта, че обичат заради самата любов, загубвайки представа за реалната същност на човека отсреща, който става все по-тъжен, защото усеща пропастта между себе си и образа, наложен му от театралната треска на Лъва.

Снимка: netinfo

Лъвовете и героя

Лъвът въплъщава архетипа на героя. Както Слънцето – управителят на знака – минава по своя път на небосклона през дванайсетте знака на зодиака, така и Херкулес в древногръцката митология трябва да се справи с дванайсет изпитания, за да може да се превърне в осъществена личност с неизчерпаем извор на вътрешна сила и мъдрост.

Докато героят е в предходния знак на Рака, той все още е свързан с майчината утроба и домашното огнище, но за да поеме своя път по широкия свят, за да познае себе си като отделна, уникална единица, която сама сътворява съдбата си, трябва да премине през изпитанието на Лъва – да изгради его, да го осъзнае, да го обуздае и да го използва за прослава на живота.

Затова и в Таро картата Силата представлява Лъв, укротен от девица. Това е могъща сила, използвана благо и за чисти цели.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти