Edna под 30: Бруталната истина защо жените не са толкова успешни като мъжете

Edna под 30: Бруталната истина защо жените не са толкова успешни като мъжете
Снимка: Thinkstock

Обожавам  да виждам успели жени! 

Определено е доста вдъхновяващо и някакси красиво. 

Погледнах няколко проучвания от близкото минало и всъщност наблюденията ми се затвърждават: жените все още печелят по-малко от мъжете. Замислете се - те заемат и по-малко позиции в политиката, да не говорим и лидери на успешни компании. 

И си дадох сметка, че жените все още не са равностойни на мъжете по успех и, повярвайте ми, не пиша това, за да соча с пръст всички жени и да напомням, че малко изоставаме. А именно, за да мога да ни помогна (защото и аз съм част от тази бизнес мелачка на мъжко съревнование). 

Наблюдавах себе си и свои колеги в продължение на една седмица - какви са нещата, които ни дърпат назад. И какво толкова различно правим от мъжете. И ето какво отрих:

1. Ние се притесняваме какво мислят другите.

Сигурна съм, че си се питала някои от следните неща поне веднъж:

"Ами, ако никой не хареса идеята? "

" А ако не ме приемат на сериозно?"

"А ако се проваля?"

Като всяка една жена, аз знам, че притеснението и прекаленото обмисляне са част от нашата природа. Те са естествен инстинкт.

По принцип в това няма нищо лошо, но тези мисли се появяват в моментите, когато трябва да вземем много важни решения.И това замъглява съзнанието ни. И по този начин се поставяме в състояние на неувереност, което провокира егото ни. А егото не обича да излиза извън комфортната си зона. 

За да спреш да се съмняваш в решенията си и себе си, се опитай да не позволяваш на тези мисли да обгърнат съзнанието ти. И в момента, когато те се опитат да дойдат и отново да се почувстваш неуверена, просто създай нов ритуал, за да можеш да се справиш с тях. 

Всичко е до дисциплина. Контролирай негативните си мисли, разсей ума си от това като си спомниш до къде стигна, как го постигна. И докъде искаш да се простираш в бъдеще. Никой не е постигнал големият успех, когато е бил изкован от съмнения. 

2. Ние искаме да се променим. 

Да, няма нищо по-вдъхновяващо от това да чуеш историята на някой, който е успял. Важно е да видиш някой, който е бил на същата позиция като теб и е успял да се издигне. Но тук идва и нашият голям проблем - мислим си, че за да успеем като тях, трябва да бъдем като тях.

Защо това е проблем? Когато копираме обличането, начина на изразяване, уебсайта или техните лични качества, ние не създаваме себе си, а губим уникалността си. Защото именно в нея се крие нашият успех.

Именно това спира нашия ум, сърце и душа да се развиват. Истината е, че една от причините, поради които хората успяват е собствената си идентичност, която използват в своя полза. 

И, да, ти можеш да постигнеш същото ниво на успех, но по свой собствен начин. Не е нужно да копираш техния стил, език, продукти или дори самоличност, за да успееш. Ти си магия и именно това е нужно. Използвай собствените си качества и дарби, за да покажеш на света нещо различно. 

3. Ние лесно се разсейваме от блестящи неща. 

Нека си говорим за всички онези статии, които четем - Как да се обличаме на работното място стилно? ... Удобни обувки за работещи майки... Най-добрите парфюми за офиса.

Всичко това ни разсейва от главната цел. И за да ти дам точна идея за връзка между стил и успех - не е нужно нищо друго, освен да си чиста, да си представителна и да знаеш как да си вършиш работата перфектно!

Всичко друго е бонус, който идва след това. Когато започнем да се изкачваме нагоре по стълбата на успеха. 

Няма толкова високи токчета или скъпи дрехи, които да те направят от въздуха успешна. Единствено и само ти можеш да бъдеш своят "ритник" нагоре. 

4. Ние питаме за позволение. 

Лидерството не винаги е да се изправиш и противопоставиш и всичко да премине гладко. Понякога то е именно в това да се изправиш и да си ужасен от това. Но го правиш, защото някъде вътре в себе си ти знаеш, че това е правилното нещо.

Не се противопоставяй на този глас. И дори и да те оборят или да ти се изсмеят, остани горда и знай, че ти имаше смелостта да се изправиш и да говориш направо!

И не се отказвай - защото, за да отвориш вратата трябва да я ритнеш повече от веднъж. 

5. Предпочиташ да я съсипеш, отколкото да я признаеш... твоята колежка. 

Не знам защо жените сме такива понякога - искаме да видим как другата срещу нас пропада и съсипва кариерата си. Някак си в кръвта ни е заложено да се мразим. Защо?

Защо чувството да видиш как някой се проваля трябва да носи такова удоволствие? Това е вид садизъм, който в крайна сметка никога не ни позволява да успеем по правилен начин. 

Колко щастлива би те направила една чужда болка или провал? По-важно - колко по-успешна ще бъдеш ти, ако другата се провали?

Без злоба, момичета. Ако не се харесвате, просто го приемете. И запомнете - не сте на работното си място, за да ставате приятелки. А за да работите заедно. 

И това е. Ето ги причините защо жените не са толкова успешни като мъжете. В никакъв случай не казвам да действаш като мъж. Говорихме си за уникалността, нали? Просто се отърси от лошите капани, които понякога сама си поставяш. 

И ще успееш. 

Аз започнах да успявам. А имам още толкова да уча. Нека учим заедно себе си.

Още интересни неща, които да прочетеш:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти