Edna огнена жена на 48: честит рожден ден на Пенелопе Крус!

Пенелопе Крус, или както я наричат накратко Пе, е родена на 28 април 1974 г. в испанската столица Мадрид.

Пенелопе е една от малкото чуждоезични актриси, които успяват да бъдат уважавани и високо платени в Холивуд толкова, колкото и американските си колеги.

Пенелопе е родена в семейството на фризьорка и търговец на дребно. Още от малка участва в различни реклами, но решава да се ориентира към балета. Тя завършва Националната испанска консерватория с класически балет, на който посвещава девет години от живота си. На 15 обаче започва да посещава различни кастинги и да получава малки роли в телевизионни сериали.

Чаровните моменти на Пенелопе Крус

Големият дебют на Крус е във филма "The Greek Labyrinth" (1993), а третият филм, в който се снима - “Belle epoque” (1992), печели „Оскар“, както и няколко награди „Гоя“.

Пенелопе започва да получава все повече ангажименти в киното и през 1997 г. има шансът да работи с големия испански режисьор Педро Алмодовар. Тя се снима в неговия филм „Жива плът“, а Педро открива в нейно лице своя муза.

Именно Алмодовар осигурява на Крус билет към световната слава. През 1999 г. тя участва в култовия филм на испанския режисьор „Всичко за майка ми“, който печели уважението на критиците, симпатиите на публиката, а между това и няколко престижни награди за сценарии, режисура и актьорска игра.

Пенелопе Крус
Снимка: Getty

През 2000 г. участва заедно с Джони Деп във филма "Blow", по-късно двамата се срещат и на снимачната площадка на „Карибски пирати“. По между им се установява топло приятелство, а Пенелопе се шегува, че първите думи, които научила на английски, били „Искам да работя с Джони Деп и Искам да работя с Джони Деп отново.

Вижте тук най-чаровните моменти на Пенелопе Крус >>>

Няма как да не се отбележи невероятното ѝ партньорство с Том Круз във филма "Vanilla Sky" през 2001 г. Двамата имат и романтична връзка, която не просъществува дълго.

Пенелопе Крус
Снимка: Getty/Gulliver

Пенелопе Крус печели „Оскар“ за поддържаща роля във „Вики Кристина Барселона“, а участието във филма на Уди Алън ѝ носи още един успех.

На снимачната площадка тя си партнира с Хавиер Бардем и близо 20 години след снимките на общия им филм “Jamón Jamón” двамата се женят през 2010 г. Малко по-късно стават родители на син и дъщеря – Лео и Луна. Двойката продължава да записва имената си под общи филмови заглавия като „Да обичаш Пабло“ и „Всички знаят“.

Пенелопе Крус
Снимка: Getty

Пенелопе има сестра – Моника, която е много успешна фламенко танцьорка, актриса и модел. Те участват заедно в различни рекламни кампании на Mango и реализират и собствена линия дамско бельо. Моника и Пенелопе се радват и на братЕдуардо Крус, който е музикант.

Салма Хайек и Пенелопе Крус: над 20 години здраво женско приятелство

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти