Автомобили според зодията

Автомобили според зодията
Снимка: sxc.hu

Милена Вълканова

В днешно време автомобилът на градския човек е като негов втори дом – това важи колкото за господата, толкова и за дамите, ще се съгласите. И всеки зодиакален знак по различен начин се свързва с мобилната си "къща", употребява я, избира гя.

За Овена идеалната кола е бързата, спортната, за предпочитане кабриолет. Той обича високите скорости, спонтанните приключения, непланираните пътувания. Не търпи критиките на Девите, затова и не ги търси за спътници. Овенският избор за цвят, както се досещате, е нещо ярко, динамично и страстно, а именно - червено.

Телците биха избрали стабилна, сигурна кола, която върши работа, а не е само за украшениe. Едно комби или миниван биха побрали семейството и приятелите на път за любимия пикник сред природата. Те са придирчиви към колите си и не търпят някой да замърсява купето. Като шофьори са инати и трудно ще се съгласят с теб, че са объркали посоката, дори и да си прав. Карат бавно и спокойно, без да си пилят нервите.

Близнаците биха харесали малка, маневрена и бърза кола с цяла плеяда от джаджи вътре, които да го забавляват, докато шофира. Обичат дълги пътешествия, по време на които да се отдадат на мисли, идеи и мечти. Определено не биха се радвали особено на компанията на някой типичен Скорпион, защото той е твърде мълчалив за вкуса им. Близнаците обичат да разговарят, докато се движат.

Раците са привлечени от стабилни, сигурни и удобни коли със заоблени форми. Колата на този воден знак прилича на защитен пашкул, който се премества от точка А до точка Б. Най-много обича да пътува със семейството, с което са неразделни. Раците като цяло са спокойни шофьори, но в определени ситуации могат да бъдат твърде раздразнителни на пътя и тогава не можете да ги познаете.

Колата на Лъва трябва да изглежда по-добре от него самия. Държи да бъде забелязана и да предизвика възхищение. Любимият маршрут на този царствен знак е от къщи до поредното парти със знаменитости, за което никой друг няма покана. Ако престане да се любува на себе си в огледалото, когато трябва да гледа пътя, ще си спести доста главоболия.

Прецизните Деви обичат чисти, спретнати и изтънчени коли, на които лесно им се сваля гюрукът. Голяма драма ще настане, ако приятелката им Водолей току-що е приключила с курса по танци и е забравил да си вземе душ, преди да се настани на седалката до тях. Любимият маршрут на старателните Деви е този до работното място. Те държат винаги да пристигат на време и внимателно изчисляват от къде и кога да минат.

Естетическата наслада води Везните и в избора им на кола. За тях шофирането често е възможност да избягат от напрегнатото ежедневие и да се оттеглят от света. В такива моменти последното, което им трябва, е някой шумен Овен за компания. Най-дразнещи са Везните шофьори, когато насред пътя се чудят по кой път да поемат.

Колата на Скорпионите е черна, ненабиваща се на очи, но елегантна. Те са изключително интуитивни шофьори, които като на магия избягват задръстванията. Но да не си на  пътя им, когато са в лошо настроение – ще ти скъсат нервите. Любимото им пътуване е до мистични и непознати места.

Стрелецът най-често си мечтае за каравана в ярки цветове – тя буквално е неговата подвижна къща. Свободолюбивият му дух има нужда да обикаля света, без да го е грижа къде ще го завари нощта. Природните красоти и уникалните пейзажи могат да го задвижат и за най-дългото пътешествие.

Козирозите избират практично возило, с което обаче можеш да бъдеш и изследовател, а именно джип – той ще се справи с всякакъв терен и климатични условия. Увличат се по офроуд пътувания. Малко шофьори са по-твърдоглави от тях на пътя. Затова пък Козирогът познава своята кола и знае как да отстранява досадни повреди и дребни аварии в движение и с лекота.

Водолеите ще ги разпознаем по щурата и откачена колица, с която джиткат насам-натам. Например "сапунерка" отвън, но "космически кораб" отвътре с всичките му там хай-тек подробности. Случва им се да забравят да напълнят резервоара с гориво просто защото толкова силно са се отнесли в мисли за крайната дестинация или за нещо друго. Пътуват с радост там, където никога не са били. И обичат да шофират.

Рибите залагат на стилните коли, а нерядко с техния автомобил ги свързва и емоционален трепет – може би само водните им събратя Раците също биха дали име на колата си. Обожават магическите гледки и с радост пътуват до древни светилища. Тяхната разсеяност може да се окаже най-лошият им враг по време на пътуване.

Шофирайте с удоволствие и внимание през летните месеци – която и зодия да сте.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент