Колко секс трябва да правите на 20, 30, 40 и 50+ години?

Сексът и желанието се променят с годините - това е факт и все пак често се чудим дали има някакви норми, допустими граници или минимуми, когато говорим за нещата, които стават под завивките? Колко секс е достатъчно секс? И има ли “нормално, средно и малко количество”?

Проучвания показват следните интересни зависимости между възрастта на един човек и честота на правене на секс:

секс
Снимка: iStock

Хората между 20 и 30 години правят секс средно по 112 пъти в годината. Хората между 30 и 40 години правят секс по 86 пъти в годината, а хората между 40 и 50 години се отдават на това удоволствие около 69 пъти годишно.

Проучването сочи още, че 13% от женените двойки правят секс само няколко пъти в годината, а 45% няколко пъти в месеца. 34% от женените го правят около 2-3  пъти в седмицата и едва 7% се радват на ласките си повече от 4 пъти седмично.

секс
Снимка: iStock

Всички хора, участвали в проучването, споделят, че биха искали да правят секс по-често, но на пътя им стоят баналните ежедневни пречки като работа, умора, стрес, грижи за децата, липса на време.

Сексът намалява прогресивно с натрупването на годините, но истината е, че не възрастта не е толкова определяща за това. Най-важното е да бъде запазено желанието, а има ли го него - животът става по-хубав и изпълнен с повече секс, което пък води до по-щастлив живот.

Как лесно и приятно да се настроиш на секси вълна

Още по темата: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти