Фонтанът на младостта – колаген

Фонтанът на младостта – колаген
Снимка: Qwell

Лилия Огнянова

Всички знаем, че „фонтанът на младостта“ е всъщност колагенът. Именно той поддържа кожата ни здрава, еластична, сияеща, красива и я пази от бръчки.

С времето баче нивата на колаген в организма намаляват, което автоматично води до поява на първите признаци на стареене. Има различни начини да възстановим нивата на колаген в организма, като основните са чрез храна и вода.

Недостигът на колаген може да бъде причина за влошаването на комфорта на живот.

Стресът и напрежението, с които се сблъскваме в ежедневието, също се отразяват негативно върху кожата ни. Директно излагане на слънце, недостатъчен сън, емоционален стрес, алкохол и нощен живот, агресивни козметични продукти, физическо натоварване – кожата ни е като отворена книга, която разказва за всичко това.

Стараейки се да си набавяме редовно колаген, си помагаме за намаляването на отрицателното въздействие на тези фактори.

Колагенът влияе благоприятно върху трупането на мускулна маса и регенерацията на мускулите, ставите и сухожилията. Ето защо достатъчният колагенов запас е изключително важен при интензивно спортуване. Това прави qwell перфектната напитка за спортисти и любители на фитнеса.

С възрастта намаляването на нивата на колаген в организма са причина и за понижаване на костната плътност, особено при жените – това нерядко води до затруднена подвижност и повишен риск от фрактури.

За да стимулираме производството на колаген в организма и да възстановим баланса, не е нужно кой знае какво, освен да се запознаем с богатите на колаген продукти.

Такива са например соевите продукти, тъмнозелени и червени зеленчуци и плодове, доматите, чесъна и т.н., а също така и от вода, допълнително обогатена с колаген, каквито продукти вече се намират все по-често.

Всичко, което приемаме като храна вода, се отразява пряко върху тялото, дори и настроението ни. Здравето, красотата и младостта са само в нашите ръце – ние решаваме как и с какво да се храним, колко да се движим и какъв начин на живот да водим, за да бъдем по-щастливи, усмихнати и здрави

Още по темата:

Кои храни съдържат колаген
Как да увеличим нивото на колаген

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти