Екзотичен сок срещу диабета

Екзотичен сок срещу диабета
Снимка: Thinkstock

Всеизвестен факт е, че трябва да се внимава със захарта и прекомерната ѝ употреба, тъй като тя е една от основните причини за затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания. Затова много хора, както и големи компании за напитки, търсят алтернатива на добре познатия ни портокалов сок.

Вече има новатори в тази област, които са създали революционна напитка, способна да се бори с негативните въздействия на захарта. Тя се произвежда на основата на съединението пинитол, което се съдържа в азиатското цвете бугенвилия. Според производителите, напитката може да смекчи някои вредни последствия, които настъпват в човешкия организъм след консумацията на нещо сладко и е насочена предимно към засегнатите от диабет, но може с успех да се ползва и от здрави хора.

В някои държави съединението е одобрено като хранителна добавка, подходяща за профилактика на заболявания, свързани с повишената кръвна захар. Медиците в Южна Корея наскоро са започнали да го препоръчват като естествен продукт, който може да се използва за превенция от диабет.

Панкреасът, който е отговорен за производството на инсулин в организма, може да се претовари при прекомерната консумация на сладкиши и безалкохолни напитки. Тогава естественото ниво на инсулин в кръвта намалява и има риск от диабет. Цъфтящото растение и съединението пинитол могат да облекчат състояния като инсулинова резистентност, хипергликемия и други заболявания, произтичащи от това.

Производителите твърдят, че приемането на 125 мл. от напитката всекидневно в продължение на 3 месеца е достатъчно, за да се постигне желаният ефект, т.е. нивата на кръвната захар да се понижат до нормалните стойности.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти