Моментът на осъзнаването

Моментът на осъзнаването
Снимка: Thinkstock

„Докле е младост, златно слънце грей“ е написал великият Пенчо Славейков и това наистина е така. Когато човек е млад, всичко му се вижда възможно и се чувства сякаш е безсмъртен.

Ентусиазмът на младостта в един момент отстъпва пред опита и мъдростта на възрастта.

Оказва се, че човек истински се замисля за здравословното си състояние, когато е в средата на 30-те си години.

Учени са установили, че около 36-я рожден ден започваме много по-сериозно да се замисляме дали всичко в тялото ни функционира правилно и как можем да подобрим здравето си.

До това време просто не отдаваме толкова голямо значение на някои от лекарските препоръки и живеем с убеждението, че сме млади и всичко ще ни мине бързо.

До голяма степен промяната в мисленето се дължи на самия факт, че годините се трупат, навлиза се в друга възраст, метаболизмът се променя, тялото също и ние забелязваме това.

Също така е по-вероятно някой в обкръжението ни да има здравословни проблеми или личният ни лекар да ни предупреди, че годините изискват своето и трябва да се внимава с консумацията на мазнини и алкохол, например.

Измененията в тялото – отпускане, поява на бръчки, на бели коси или оплешивяване при господата, могат също да ни накарат да се замислим дали живеем достатъчно здравословно или се налага да спортуваме повече и да променим хранителния си режим.

Истината е, че човек трябва винаги да обръща внимание на здравето си и да не игнорира сигналите, които тялото му дава.

Редица по-тежки заболявания могат да бъдат успешно излекувани и да се предотврати задълбочаването им, ако се уловят навреме в ранен стадий.

С огромна сила това важи за рака на гърдата.

Веднъж годишно е добре да се прави кръвна картина, а дамите да посетят задължително АГ кабинет и мамолог.

Здравето е наистина най-най-ценното, което притежаваме, затова нека се погрижим да остане колкото може по-дълго с нас smiley

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти