От какво боледуваш зависи от характера ти

От какво боледуваш зависи от характера ти
Снимка: Thinkstock

Физическото здраве зависи до голяма степен от душевното състояние и характера на човек. Така смятат психолозите.

Когато човек изпитва негативни емоции, това неминуемо се отразява и на здравословното му състояние. Болестите, които произтичат от подобно състояние, се наричат психосоматични.

Страхът, например, често причинява болки в бъбреците. Гневът води до проблеми с черния дроб. Властните хора са склонни към хипертония, а болките в кръста и гърба са показател, че животът се възприема като тежест.

Алергиите често се дължат на липса на емоционален контрол, агресията и прекалената критичност са резултат от слаб имунитет и липса на положителни емоции.

Емоциите, мислите и поведението често са и в основата на заболявания като диабет, стомашни проблеми, екзема, сърдечни болести, язва.

Хипократ разделя хората според характера им на 4 вида: холерик, меланхолик, сангвиник и флегматик.

Флегматиците са слабо подвижни, търпеливи, уравновесени. Те трудно се адаптират към непознато място и хора. Те са асоциални, консервативни и трудно променят навиците си. Най-често страдат от проблеми със стомаха, ставите, астма, лоша циркулация на кръвта и бъбречни заболявания.

Холериците са нетърпеливи, а когато се вкопчат в някоя идея, трудно се преориентират към друга идея. Често страдат от заболявания на стомашно-чревния тракт (язва, гастрит, колит), сърдечно-съдови болести, проблеми със зъбите, неврози.

Меланхолиците са чувствителни, тихи хора. Най-често срещаните болести при тях са вирусни заболявания, депресия, проблеми с килограмите, слаба имунна система, нарушена обмяна на веществата, слаби капиляри, разширени вени, респираторни проблеми.

Сангвистиците са живи, енергични, емоционални, любопитни, дисциплинирани, комуникативни.

Те страдат от безсъние, проблеми с кръвното налягане, кръвта им трудно се съсирва, имат мигрена и болки в мускулите.

Още полезни статии, които да прочетете:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти