Как можем да горим калории, докато седим?

Как можем да горим калории, докато седим?
Снимка: Thinkstock

Наясно сме, че да стоим седнали по цял ден е едно от най-лошите неща, които можем да причиним на тялото ни. Мускулите изгарят по-малко мазнини, кръвта се движи по-бавно, а на всичкото отгоре, съществува по-голям риск от високо кръвно налягане, лош холестерол и проблеми с обиколката на талията.

Дори и да практикуваме ежедневни тренировки във фитнес залата или в студиото за аеробика, свитото ни прегърбено пред компютъра тяло през останалата част от деня може да развали и най-красивата стойка и силует.

Редовното ставане от стола си и раздвижване през 15 или 30 минути помага да се преодолеят някои от тези последствия. В най-лошия случай, трябва да се изправяте и да направите няколко крачки на всеки кръгъл час.

Ето и още няколко начина за горене на калории, когато сте в офиса:

Стегнете коремните си мускули

Никой не говори за коремни преси. Просто стегнете коремната си мускулатура толкова, колкото можете – все едно някой се опитва да ви гъделичка. Задръжте няколко секунди и отпуснете. Направете между 10 и 15 повторения.

Също така пробвайте да повдигнете съвсем леко краката си изпънати на няколко сантиметра от земята. Задръжте, докато усетите напрежение в областта на корема. Повторете колкото пъти можете.

Правете тези две леки упражнения винаги, когато се сетите и когато почувствате, че сте се застояли на бюрото повече, отколкото трябва.

Опреснете мислите си

Дори и най-брилянтният ум има нужда от стимулация. За целта раздвижете бавно врата си чрез кръгови движения в различните посоки. Правете такива движения поне минута.

С пръсти напипайте началото на гръбнака в задната част на врата. Масажирайте леко областта, докато не се почувствате по-свежи и тонизирани. Прехвърлете се на слепоочията – с въртеливи движения докосвайте и тях.

Офис ритуалът може да завържи с масаж на челото, като триете с показалец нагоре и надолу неговата средна част (точно над носа).

Тези съвети ще ви помогнат да запазите настроението си бодро през деня, но не подценявайте важността на раздвижването на тялото възможно най-често.

А сега просто ги тествайте. Ще видите, че наистина действат.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти