6 урока по безопасност, които ще спасят децата ви при беда

6 урока по безопасност, които ще спасят децата ви при беда
Снимка: Thinkstock

Всички учим децата си да не говорят с непознати, но понякога лошият човек не е съвсем непознат, а често на едно дете дори не трябва да му се говори, за да бъде манипулирано. Ето защо днес ви предлагаме няколко съвета, които ще помогнат на детето ви да бъде в безопасност.

То трябва да знае как да реагира правилно във всяка една ситуация и е чудесно, ако никога не се почувства толкова застрашено, че да се възползва от вашите уроци, но все пак е важно да направим всичко по силите си, за да ги защитим.

1. Кажете на децата си, че ако непознат се опита да ги вземе с него насила, те трябва да забравят за добрите обноски. Викове, ритане, писъци - всякакви грозни прояви са позволени в такива ситуации.

2. Кажете на децата си, че ако се изгубят или се почувстват изплашени, най-добре е да потърсят някоя друга майка с деца наоколо, защото не винаги около тях ще успеят да открият полицай.

3. Кажете на децата си никога да не крият тайна, свързана с телата им. Ако някой ги кара да пазят в тайна нещо свързано с телата им, те трябва да ви кажат веднага.

4. Кажете на децата си, че ако някой ги следи с кола, те трябва да започнат да тичат в обратната посока. Така ще си спечелят време, докато колата прави обратен завой или ще откажат зложелателя съвсем.

5. Махнете всички персонализиращи неща от вещите, които децата ви изнасят навън. Опасно е да имат имената си на раници или други места, защото малките се доверяват по-лесно на някой, който знае името им.

6. Измислете си таен код и кажете на детето си да казва определената дума, когато е далеч от вас и ви се обади, за да ви каже, че нещо не е наред.

Прочетете още:

Не само хората пренасят зарази

Как да създадем добри хранителни навици у децата

10 неща, които никой родител не бива да чува от децата си

"Паразитните" храни правят децата злояди

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти