Вкусна панирана бамя

Вкусна панирана бамя

Вкусна панирана бамя
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Пържените зеленчуци имат едно странно обаяние - полезни са заради същността си, но все пак са готвени в мазнина. С панираната бамя, обаче не трябва да имате никакви колебания - тя си струва всяка допълнителна калория.

Необходими продукти за 4 порции:

400 г бамя
4 с. л. пшенично брашно
1яйце
50 г орехи, едро смлени
2 с. л. царевично брашно
½ ч. л. кафява захар
1 щипка бакпулвер
⅓ ч. л. смляна морска сол
200 м лолио за пържене
 резени лимон и зелена салата за гарниране

за соса:
200 г кисело мляко
1 ч. л. лимонов сок
1 щипка джоджен
1 щипка кимион
1 скилидка чесън, пресована
 сол на вкус

Начин на приготвяне

1. Ако бамята е прясна, се бланшира 5 мин. във вряща подсолена вида, отцежда се и се подсушава. Ако е замразена, само се размразява.

2. Подсушената бамя се слага в найлонов плик, поръсва се с 2 с. л. от пшеничното брашно и се разтръсква. Изважда се и се слага в купа с разбитото яйце, разбърква се.

3. Орехите, царевичното брашно, останалото пшенично брашно, захарта, солта и бакпулверът се слагат в купа и се разбъркват. Прибавя се бамята, разбърква се, за да полепне панировката добре.

4. Олиото се загрява и бамята се изпържва до златисто. Отцежда се върху кухненска хартия и се поднася гореща с резени лимон.

5. За соса всички продукти се разбъркват заедно. Бамята се поднася със свежа салата, резени лимон и млечен чеснов сос.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти