Как се прави: Домашно приготвена майонеза

Как се прави: Домашно приготвена майонеза

1 от общо 3 гласа

Майонезата може да не е най-правилното нещо за хапване и определено застрашава тънката талия, но пък е така вкусна! Ще ви дадем една лесна рецепта за домашно приготвена майонеза.

Необходими продукти:

3 жълтъка
Щипка сол
Щипка лимонтозу
Лъжичка горчица
Щипка куркума (по избор, тя се добавя за цвят)
Олио на око (около 500 милилитра)
3-4 супени лъжици кисело мляко
Миксер

Начин на приготвяне:
Слагаме жълтъците, солта, лимонтозуто, горчицата, куркумата и капка олио в купа. Започваме да бъркаме с миксера на минимална мощност и когато сместа стане хомогенна, започваме на много тънка струйка да добавяме олиото, като тогава може да увеличим и мощността на миксера.

Много внимавайте да не сипвате по много, защото ще пресечете сместа и майонезата няма да се получи. Хубаво е да имате някого, който да ви помага. Много ще улесни целия процес.

Когато сместа започне да се сгъстява, добавяте лъжица кисело мляко, след това още олио, като не спирате да бъркате с миксера. Повтаряте стъпката с киселото мляко и олиото, докато получите количеството майонеза, което искате.

Целта е майонезата да стане пухкава, не гонете гъстата консистенция на майонезата от магазините, нашата става малко по-рядка. Да ви е сладко!

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Подлучена майонеза

Млечна майонеза

Теория на соса

Печено пиле с майонеза

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти