Хрупкав хляб с мащерка и кашкавал

Техника

Хрупкав хляб с мащерка и кашкавал
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Смолистият аромат на мащерката е изключително подходящ за току-що изваден от фурната мек хляб.

Необходими продукти за 1 хляб:

600 г брашно
1 ч. л. морска сол
½ ч. л. суха мая
150 г едро настърган кашкавал
1 ч. л. листа от мащерка
400 мл хладка вода

Начин на приготвяне:

1. Брашното се пресява и се разбърква със солта, маята, кашкавала и мащерката. Добавя се водата и с дървена бъркалка се разбърква на меко лепкаво тесто. Сипва се в купа, покрива се с фолио и се оставя 12 - 18 часа да втаса на стайна температура.

2. Фурната се загрява на 250° С заедно с чугунен или керамичен съд с капак. Съдът и капакът трябва да се нагорещят добре.

3. Втасалото тесто се сипва върху повърхност, която е добре набрашнена и се оформя на топка. Овалва се в брашното и се оставя да почине 30 - 40 мин., докато се загрее фурната.

4. Втасалият хляб се слага в нагорещения съд, затваря се с капака и се пече 30 мин. Отваря се капака и ако не е добре зачервен, хлябът се допича още 10 - 15 мин. Охлажда се леко върху решетка и се поднася топъл.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти