Пролетна салата

В пет порции

Пролетна салата
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 5 порции:

1 зелена салата
2 връзки репички
1 връзка пресен лук

за топчетата:

200 г цедено кисело мляко
100 г сирене
1 стрък чесън
3 стръка копър

за винегрета:

1 к. ч. зехтин
сокът от 1/2 лимон
1/2 ч. л. сол

за кротоните:

3 филии хляб
5 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Салатата, репичките и лукът се измиват и се подсушават. Салатата се реже на ивици, репичките – на парченца, а пресният лук – надребно, и се смесват в салатиера.

2. В купа се слагат киселото мляко, натрошеното сирене, счуканият чесън и наситнените копър и магданоз. С намаслени ръце (или с помощта на две лъжички) се правят топчета.

3. Всички съставките за винегрета се смесват с купичка и се разбъркват.

4. В тиган със сгорещеното олио се запържва нарязаният на малки кубчета хляб. Тиганът се оттегля, кротоните се поръсват с червен пипер и след като се разбъркат, се прехвърлят в чиния.

5. Салатата се овкусява с лимоновия винегрет и се разпределя в чинии за сервиране. Върху всяка порция се подреждат по 5–6 топчета, поръсват се с няколко кротончета и се сервират.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти