Добруджанска апетитка

Добруджанска апетитка

Добруджанска апетитка
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

2 тиквички
1 зелена салата
3–4 печени червени чушки
1 консерва царевица (200 г)
1 консерва червен боб (200 г)
1/2 връзка копър
1 стрък пресен чесън
150 олио
200 г сирене
сокът от 1 лимон
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Без да се белят, тиквичките се нарязват напречно на филийки и се запържват от двете страни в малко от олиото.

2. Измитата салата и печените чушки се нарязват на ивици и се слагат в купа заедно с царевицата и боба.

3. Сосът се приготвя, като чесънът и копърът се наситняват и се слагат в отделен съд. Прибавят се останалото олио, сол и лимоновият сок, разбърква се и зеленчуците се овкусяват с получения сос.

4. В подходяща чиния се прави канапе от изпържените тиквички и върху тях се подреждат овкусените зеленчуци. Накрая се поръсва с натрошеното сирене.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти