Забулени яйца

Върху канапе от тиквички и спанак

Забулени яйца
Снимка: Vkusnoteka.bg
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

1 голяма връзка пресен спанак
3 тиквички
1 връзка копър
1 връзка магданоз
1 връзка пресен лук
4 скилидки чесън
50 гр. сирене
50 гр. шунка
1 морков
1 зеленчуков бульон
сол
черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
зехтин
оцет

Начин на приготвяне:
Спанакът се измива и нарязва на ситно. В голям съд се задушава за няколко минути чесъна в зехтина. Прибавят се нарязаният пресен лук и моркова. След като се задушат, се слагат нарязаният спанак, копър и магданоз. Kато поомекне, нивото на спанака спада. Овкусява се със сол, черен пипер и 1 зеленчуков бульон. Прибавят се намачканото сирене и нарязаната шунка. Сваля се от котлона.

Тиквичките се измиват и нарязват на кръгчета. Малък съд се пълни до половината с вода и се слага да заври на котлона с малко сол и оцет. Щом кипне, се чукват едно по едно 5- 6 яйца и се варят 6-7 минути,за да се забулят и да не са рохки.

Фурната се загрява на 180 градуса. В намазнена тава се подреждат тиквичките, отгоре се разпределя спаначената смес и най-отгоре се слагат забулените яйца. Пече се, докато омекнат тиквичките, приблизително 15-20 минути.

В малък метален съд се разтапя масло на котлона. Добавя се 1/2 ч.л. червен пипер. С тази смес се залива порцията, като се гарнира отстрани с кисело мляко.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти